Search
Close this search box.

De beste versie van jezelf: geef het cadeau!

beste versie

De beste versie van jezelf. Wanneer ben je dat? Een ander woord voor de beste versie van jezelf is ‘floreren’.

In de zoektocht naar de beste versie jezelf is jouw persoonlijke metamorfose belangrijk. Als transformatiecoach nodig ik je uit om te reflecteren op afgelopen jaar. Ik deel hieronder een aantal momenten waarop bij mij de beste versie te voorschijn kwam.

Zelfreflectie en uitdagingen

De reis naar de beste versie van jezelf begint met zelfreflectie. Neem de tijd om diep in jezelf te kijken en te begrijpen wie je werkelijk bent, wat je waarden zijn en wat je drijft. In mijn coachingen werk ik dan ook vaak met meerdere persoonlijkheidstesten die je helpen om inzicht te verdiepen in jouw beste versie.

Het pad naar de beste versie van jezelf is zelden zonder uitdagingen. Bij de theaterlezing voelde ik de stress om de zaal vol te krijgen. Bij de tweede druk van Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? dacht ik dat het snel kon, maar heb ik toch weer uren achter de laptop verbeteringen doorgevoerd. Voor het diploma voor Provocatief Leiderschap heb ik twee keer examen gedaan… Maar het resultaat mag er zijn, daarom kan ik het nu met je delen.

Om de beste versie op het podium te laten zien, was veel training nodig om een zwaardvecht scène uit te voeren. Een theatercollege schrijven was intens, met behulp van een comedycoach, een theaterregisseur, een zangdocente en pianolerares… Gelukkig is alles vastgelegd door een professionele cameravrouw. Het goede nieuws is dat je een inkijkje kan hebben. En volgend jaar weer… noteer alvast 15 juni 2024 in theater Torenlaan…

Wat waren jouw beste momenten van het afgelopen jaar?

Samen de momenten vieren is beter dan alleen vieren… Laat je inspireren. Ik neem je graag mee in een terugblik naar zeven beste versie momenten van afgelopen jaar…

 1. Een theatercollege schrijven en opvoeren…
 2. Een zorg organisatie helpen met werkgeluk implementeren
 3. Interviews voor HRMonitor
 4. Een nieuwe aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast
 5. De tweede druk van Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?
 6. Diploma Provocatief Leiderschap
 7. Heling door Karakterstructuren
beste versie

1. Theatercollege Hoe word je gelukkig oud? in 10 delen:

Kijk hier de playlist op YouTube van de theatershow, met een speciale aflevering van de zwaardvechtscène: YouTube kanaal Veronique Kilian Chief Happiness Officer @ teams 

2. Een zorg organisatie helpen met werkgeluk implementeren

Kraamzorg organisatie DPK / Lunavi Kraamzorg koos voor werkgeluk. Een uitdagende route die alleen werkt als je van te voren weet welke kansen je pakt en welke valkuilen je weet te voorkomen. Lees hier hoe het uitpakte:

 1. Een gelukkige organisatie in de zorg?
 2. Werkplezier temidden van een zorginfarct?
 3. Bestuurder kiest voor werkgeluk

3. Interview door HRMonitor

HRMonitor journaliste Julliette de Swarte interviewde mij over werkgeluk. Lees hier het interview in het tijdschrijft voor HR: HRMonitor

4. Provocatief coachen, hoe doe je dat?

In 2023 kreeg ik het diploma Provocatief Leiderschap. 10 coachingsgesprekken en een examen gingen eraan vooraf. Lees hier wat provocatief coachen oplevert:

 1. 15 manieren om te coachen met humor
 2. Provocatief coachen is magisch, mits je voldoet aan 3 voorwaarden. Lees hier de 3 cruciale elementen voor magische effecten

5. Nieuwe Chief Happiness Officer Podcast aflevering

Riksja Travel oprichter en voormalig CEO Marius Appelman schreef een nieuw boek. Marius schreef een artikel in Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! Beluister het hier:

 1. Riksja Travel oprichter Marius Appelman interview met Veronique Kilian: werkgeluk en zelforganisatie
 2. Artikel Marius Appelman Waarom een geluksboek belangrijk is
 3. Voormalig MT-lid Leontien vertelt wat het resultaat was van de teamcoaching van de zelforganiserende teams bij Riksja Travel. Artikel en Podcast Zelforganiserende teams coachen bij Riksja Travel
 4. Best Practices: De gelukscompetenties van Riksja Travel
beste versie

6. De tweede druk van Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Nieuw bij de tweede druk van Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradoc? is het overzicht van handvatten en tools die je in het boek terugvindt. Download hier deze handout!

7. Transformatie door Karakterstructuren

Mijn volgende boek gaat over de transformatie die je kan maken als je jouw overlevingsstrategieën kan omzetten in kwaliteiten. Voor de verdieping ben ik in de overleving gedoken volgens de karakterstructuren. Tijdens mijn innerlijk kind coach opleiding en tijdens de relatiecoach opleiding waren de karakterstructuren al deel van het curriculum. De werkelijke verdieping kwam bij Yvonne Sep in haar jaartraining.

Om karakterstructuren te begrijpen, is het belangrijk dat je de basis begrijpt. Lees alvast een voorproefje in de onderstaande blogs:

 1. Autonomie in het geding? Doorbreek symbiosetrauma. 5 stappen die je verder helpen
 2. Innerlijk kind coaching. Zo gebruik je de 3 P’s om in je kracht staan
 3. Dader-slachtoffer dynamiek? Zo kom je uit de spiraal. 7 tips

Jouw weg naar de beste versie van jezelf:

De nieuwe jaartraining Leven vanuit Essentie

Inmiddels zijn de nieuwe data van de jaartraining Leven vanuit Essentie bekend: 10 maart, 28 april, 23 juni, 8 september, 10 november 2024 en dag 6 is op 12 januari 2025.

Volg de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach

De opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach heeft volgend jaar de 18e lichting! Ben jij erbij? Bepaal mede de data die jou uitkomen, want de eerste inschrijving mag de data uitkiezen.

De retraite Van Oud naar bewust Nieuw, van 27-30 december 2023

Wanneer is een betere tijd om de zinken in de beste versie van jezelf? Stap uit de drukte van het dagelijks leven en sluit het jaar in alle rust af tijdens onze betoverende retraite tussen Kerst en Oudjaar. Maak je klaar om het nieuwe jaar met frisse energie te omarmen door oude patronen los te laten en een sprong in persoonlijke groei te maken. Ontdek de kracht van taoïstische meditaties, die je zullen helpen om innerlijke balans te vinden en je geest te kalmeren te midden van de prachtige omgeving.

Wees welkom op woensdag 27 december en vertrek vol goede moed op zaterdag 30 december 2023

Informatie en aanmelding Retraite Van Oud naar Nieuw

beste versie

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

transformatie-coach
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

transformatie-coach

Populair

transformatie-coach

Categorieën

transformatie-coach