Lezingen en Workshops

Inspiratielezing

Een inspiratieboost voor jouw doelgroep.

Inspiratielezing

Contact

In mijn drie boeken over gelukkig werkende teams die floreren: “Geluk op het werk. Train je gelukscompetenties“, “Teamcoaching en intervisie met de authentieke dialoog.” en “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox.“, leg ik uit hoe bedrijven en teams hun zelfsturend vermogen kunnen activeren en geef ik praktijkvoorbeelden die inspireren. Ook geef ik handvatten en de toepassing hiervan op jouw persoonlijke situatie? 

Met het boek als leidraad heb ik al vele lezingen gegeven voor bedrijven in de IT, financiële sector, zorg, veiligheidsregio’s, E-learning-, en onderwijsinstellingen etc. 

De manier waarop ik de inspiratielezingen geef is altijd gericht op hoe het bedrijf het nodig heeft. Dat betekent, dat ik soms voor een volle zaal sta waar het hele bedrijf is uitgenodigd. Maar dit kan ook betekenen dat de lezing alleen bedoeld is voor een gedeelte van het bedrijf, een team of afdeling. 

Herken je dit?

transformatie-coach

Jij wilt het beste uit jezelf, je team en je bedrijf halen en het werkgeluk binnen het bedrijf vergroten.

Je wilt de zelforganisatie en zelfsturing binnen je bedrijf of team activeren en/ of verfijnen.

Je wilt de reflectievaardigheden van jezelf of binnen je bedrijf verbeteren.

Je vindt het belangrijk dat de medewerkers binnen het bedrijf elkaar beter leren kennen en daardoor beter begrijpen.

Hoe kan ik jou inspireren?

Contact

Natuurlijk heb ik een mooie presentatie voorbereid (denk aan een powerpoint en videomateriaal) wanneer ik de lezing in jouw bedrijf kom geven.

Een live inspiratielezing is altijd een interactieve gelegenheid. Dat wil zeggen dat ik de aanwezigen vraag ook zelf over dingen na te denken en te sparren met degene naast hen. Ik maak gebruik van beweging en humor, dit zijn vaste gegevens tijdens mijn lezingen. Zo kan ik zomaar met een zwaard voor je staan, om bepaalde vechtkunst techniek te demonstreren.

4 soorten lezingen

Contact

Bij een lezing bepalen we samen welke vorm we kiezen: 

INTERACTIEVE LEZINGEN, INFOTAINMENT

Door het verwerken van humor zijn mijn lezingen te beschrijven als infotainment. Humor is daar een belangrijk element bij. Ik geef vaak ook interactieve opdrachten zodat het publiek vanuit hun stoel met elkaar kan sparren . Zo gaf ik bij Hutten een lezing bij mijn boekpresentatie over werkgeluk. Ook geef ik lezingen te ere van jubilea. Een dergelijke lezing helpt bij een goede sfeer, samen lachen en een positieve vibe die nog dagen doorwerkt!

WERK-CONFERENTIES

Lezingen die ik combineer met een werk-conferentie. Hierin gaan de deelnemers In subgroepen, actief aan de slag gaan met thema’s. Vaak is dit met een afdeling of met het hele bedrijf. We gebruiken faciliteringstechnieken voor grote groepen: de Large Scale Interventions (LSI) zoals dat heet.

THEATERLEZING

Als je een stapje verder daarin gaat, kom je bij een conference-achtige lezing uit. Mijn eerste conference gaf ik bij het Koningstheater na mijn jaaropleiding cabaret. Omdat dit optreden tijdens de lock down plaatsvond, hebben we het eerst opgenomen en daarna in een programma verwerkt, zoals je hier kan zien. Het thema was dan ook: leren online verbinding te maken in een wereld via zoom. Met humor en muziek kan je mensen raken, en word ik zelf ook geraakt. Daarom verdiep ik me graag in humor, cabaret en comedy. Fantastisch zoals sommige cabaretiers levensliedjes kunnen vertolken en humor-technieken toepassen. Bij cabaret shows ben ik dan ook een fervente theaterbezoeker.

TED TALK PRESENTATIES

Wat mij aanspreekt in TED-Talks zijn de sprekers technieken om het publiek geboeid te houden. Daarom geef ik ook graag TED Talk Presentaties, zoals op het internationale congres van SIETAR. Officiele TED Talks zijn maximaal 18 minuten. Het voordeel van een TED Talk Presentatie is dat je niet straks in de tijd zit, dus je complete verhaal kan ook in een half uurtje. Zo gaf ik bij het Young SIETAR congres de TED Talk Presentatie: How to birth your dream into existence.

Mijn lezingen

Contact

Er zijn vele onderwerpen waar ik jouw bedrijf mee kan inspireren. Hieronder beschrijf ik een lijstje met voorbeelden waar ik lezingen over geef. Uiteraard is jouw bedrijf leidend en zijn mijn lezingen altijd opgebouwd rondom de thema’s die voor jouw bedrijf belangrijk zijn.

Leiderschap

Teambuilding

Werkgeluk

Empowerment

Het beste uit jezelf en elkaar halen

Reflectievaardigheden

Interculturele communicatie

Diversiteit en inclusie

Feminien leiderschap

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams

Eleanor Roosevelt

Wat kun je verwachten?

Contact
inspiratielezing

Een transcendente ervaring

Contact

Ik wil graag mensen inspireren, zich dingen te laten realiseren en tot nadenken aan zetten. Ik breng ze in de juiste flow en laat ze los met een beter en blijer gevoel.

Ik wakker het teamgevoel en de teambuilding aan. Collega’s leren elkaar beter kennen door het delen van hun ervaringen. Zelf deel ik ook mijn ervaringen met het publiek en dat maakt dat het herkenbaar wordt. Zo kunnen zelfs grote zalen aanvoelen als een intiem evenement, ondanks het aantal mensen in de zaal. 

Het is een transcendente ervaring waar eventuele negatieve gevoelens plaats kunnen maken voor positieve gevoelens van hoop en vertrouwen. 

Creativiteit naar boven halen

Contact

Tijdens een inspiratielezing wil ik de creatieve kracht van het individu, maar ook van het team of het bedrijf (weer) naar boven halen. 

Hierdoor leren ze

  • Anders te kijken en om te gaan met tegenslagen.
  • Makkelijker om te gaan met onvoorspelbaarheden
  • Minder gestresst te zijn of minder stress te ervaren
  • Meer uit het leven te halen

Nieuwe inzichten

Contact

Na een lezing krijg ik vaak dezelfde dingen te horen: “Inspirerend” “Het kwartje is gevallen” “Je hebt me echt aan het denken gezet”

Mensen zijn geïnspireerd en worden tot actie aangezet. Hier begint het veranderingsproces, want de nieuw vergaarde inzichten, leiden tot andere acties dan daarvoor.

Het teamgevoel is versterkt, het eigen aandeel is helder. De richting is bepaald en die kan alleen nog maar voorruit! 

If you want creative workers, give them enough time to play.

John Cleese

Wat zeggen anderen

Contact

Eloquent en gestructureerd, kundig en gedreven

Veronique is een bevlogen spreker/trainer die haar positieve energie op aanstekelijke wijze weet in te zetten. Eloquent en gestructureerd, kundig en gedreven met een laagdrempelige en praktische aanpak.

profile-pic
Walter Markus
Eigenaar WARM-Advies

Een presentatie waar de praktijk en theorie bij elkaar komen.

Veronique heeft op ons Hospitality Gala een lezing / presentatie verzorgd over werkgeluk en train je gelukscompetenties. Het mooie was dat een van de bedrijven waar dit toegepast is Hutten Catering, Frank Veldhof, mee presenteerde zoals de praktijk en theorie bij elkaar komen. Het is een aanbeveling waard om eens na te denken over werkgeluk en Veronique hierover te spreken. Het heeft ons een prachtige middag opgeleverd.

profile-pic
Rob Diemel
Register Strateeg bij Strategisch Advies Centrum

Veronique is bevlogen, zeer nauwkeurig in haar analyses en een geweldig mens!

Veronique is een geweldige coach, presentator en een vakvrouw. Ze is zeer gedreven om vanuit 25 gelukscompetenties met individuen of met groepen aan de slag te gaan om bewustwording te creëren rondom het thema "geluk op de werkvloer" en persoonlijk leiderschap en ontwikkeling. In een drietraps-aanpak maakt zijn het werken met geluk tastbaar en overzichtelijk. Naast het feit dat Veronique veel kennis heeft van de factoren die geluk beïnvloeden, is zij bevlogen, zeer nauwkeurig in haar analyses en een geweldig mens! Ik heb zowel persoonlijke coaching bij haar gedaan en wij hebben samen op het FCSI EMEA event een duo-presentatie gegeven over het thema geluk op de werkvloer en hoe wij dat toepassen binnen Hutten. Ik kijk daar met veel plezier op terug!

profile-pic
Frank Veldhof
Eigenaar bij Frank&Gastvrij en founding partner bij ndorfine

Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past?

Contact

Neem contact met me op en we plannen direct een intake gesprek. Zo kijken we samen of ik jouw bedrijf mag komen inspireren!