Lezingen en Workshops

Transformatiespel

Het spel dat je leven kan veranderen.

Het Transformatiespel

Contact

Het Transformatiespel is een lichtvoetig, krachtig en diepgaand middel om stil te staan bij jouw eigen levensspel en stappen te zetten tot verandering.
Deze workshop helpt je door inzicht in of ondersteuning bij een (veranderings)proces of als reflectie op een recente verandering in jouw leven.

Je maakt van jouw verlangen werkelijkheid door te formuleren wat je in jouw leven wilt verwezenlijken. Dit doe je door een doel of vraag te formuleren. Mogelijk voorbeelden van een doel: “Ik wil de juiste levenspartner voor mij vinden”, of “Ik wil mijn eigen bedrijf beginnen”. Voorbeelden van een vraagstelling zijn: “Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?”, of “Hoe kan ik uit dit conflict komen?”

Door reflectie, feedback van de begeleider en andere spelers, en een beroep op jouw ‘innerlijk weten’ word je jezelf meer bewust welke stappen je kunt nemen die jij nodig hebt. Spelenderwijs dring je door tot de kern waar het omgaat.
Het spel werkt door op 4 verschillende niveaus: zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. 

Reflectie en feedback doen een beroep op jouw innerlijk weten

Transformatiespel

Een intieme belevenis

Contact

Het Transformatiespel is een diepgaande en intieme belevenis. Sta toe dat je in jezelf stappen maakt die je niet voor mogelijk had gehouden. Het spel schept ruimte, tijd en aandacht om onder ogen te zien wat nodig is en zelfs zaken hardop te benoemen waar je al jaren mee rondloopt. De bewustwording die als gevolg hiervan optreedt, helpt je om gemakkelijker jouw inzichten in actie om te zetten.

Het transformatiespel is ontwikkeld in Findhorn, Schotland. Veronique Kilian is in Findhorn opgeleid en gecertificeerd om het spel te kunnen begeleiden.

Duur: 2 tot 4 dagdelen, afhankelijk van het aantal deelnemers (2 dagdelen bij 2-3 spelers, 4 dagdelen bij 4 spelers).

Wat zeggen anderen

Contact

Veronique laat je niet 'ontsnappen'

Met Veronique als facilitator heb ik het Transformatiespel gespeeld. Wat me opviel en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat Veronique je niet laat 'ontsnappen'. Ook houdt ze je op een vriendelijke manier bij de les. Het Transformatiespel heeft zeker e.e.a. in werking gezet!

profile-pic
Elsa Amsing
Psycholoog Arbeid & Gezondheid NIP, trainer, coach, interim-manager

Veelgestelde vragen

Contact

De Game of Transformation is ontwikkeld in een gemeenschap waar Business Spiritualiteit gewoon is: Findhorn, Schotland. Deze Game of Transformation, in het Nederlands vertaald als Transformatiespel, is vervat in een training. 

 • inzicht in of ondersteuning in een (veranderings)proces of als reflectie op een recente verandering in je business

 • naar jouw business te kijken en met plezier te creëren wat jij wilt

 • meer van je bezielend leiderschap te ontdekken en effectiever te worden

Bezield Persoonlijk Leiderschap werkt door op 4 verschillende niveaus, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. 

 1. Het fysieke niveau gaat over alles wat tastbaar en zichtbaar is, zoals je lichaam, de ruimte waarin je zit, wat je ziet, hoort en proeft.
 2. Het emotionele niveau gaat over je gevoelsleven en alle emoties die daarbij horen.
 3. Het mentale niveau gaat over je gedachten-wereld, over concepten en ideeën.
 4. Het spirituele niveau gaat over het pad van je bezieling. Wat doe jij met hart en ziel?

 

Happinez omschreef het Transformatiespel als:

“Spelenderwijs de diepte in. Samen spelen, dat doe je als kind liefst elke dag. Van een ander level zjjn spellen waarbij je samen een laagje dieper gaat. Waarin kanten van jou worden aangeraakt die niet veel anderen van je kennen, die je maar zelden laat zien. Het Transformatiespel met inzichtskaarten en spirituele gespreksvragen. Durf je het aan om die eens op tafel te leggen, om kwetsbaar te zijn, en eerlijk te vertellen wat je bezighoudt?”

 

Als facilitator zorg ik dat de workshop dag wordt gehouden in een veilige bedding. Het spel staat klaar en je hoeft alleen aan te schuiven. Er is voldoende catering aanwezig voor en tijdens de workshop.

Als facilitator ben ik ondersteunend om jouw leervraag te formuleren die uitdrukking geeft aan de essentie van wat jou raakt. Het Transformatiespel bevat 11 levensvelden. Jouw reis gaat langs verschillende levensvelden die steeds weer een stukje meer oplichten van jouw levensvraag.

Ieder veld heeft zo eigen spelregels om te kunnen toewerken naar inzichten. Je hoeft dit niet allemaal te onthouden. Ik help je om deze inzichten naar boven te halen in iedere beurt.

Ik begeleid de meditaties en stel de reflectievragen die bij ieder Transformatiespel-veld horen, zodat je een complete ervaring hebt. Juist omdat het een intensieve dag kan zijn, is het fijn als de facilitator de structuur van de dag in de gaten houdt. Het Transformatiespel heeft een prachtige afronding, die ook onderdeel uitmaakt van je leerervaring.

 

 1. Het wonder-veld
 2. Het transformatie-veld
 3. Het service-veld
 4. Het vrije-wil-veld
 5. Het intuïtie-veld
 6. Het inzichts-veld
 7. Het belemmeringen-veld
 8. Het zegeningen-veld
 9. Het waarderings-veld
 10. Het engel-veld
 11. Het depressie-veld
 12.  

Bij het inzichts-veld gebruik je een inzichtskaart. Een inzicht kan een onderstreping zijn van de stappen die je zou kunnen nemen of al neemt, om je doel te realiseren, of je wijzen op een inzicht om in herinnering te brengen. Het kan zijn dat het je her-innert aan een tijd waarin je een speciale kwaliteit of gedrag liet zien met een positief resultaat, of het kan wijzen in een richting die je zou kunnen gaan wat nieuw is voor je. Uiteindelijk zullen inzichten je bewustzijn vergroten.

 

Bij het belemmerings-veld gebruiken we een belemmerings-kaart. Een belemmering kan je groei vertragen. Dit veld is een kans om een obstakel of belemmering voor je groei aan het licht te brengen en de pijn die dat meebrengt te herkennen en erkennen. Het is een kans om manieren te vinden om deze pijn of het obstakel op te lossen.

Je begint het Transformatiespel met kaarten in je zogenaamde ‘persoonlijke onbewuste’ envelop. Elke keer als je met een kaart uit je envelop werkt gedurende de workshop, gaat een kaart van persoonlijk onbewust naar het bewuste.

Bij 2 personen zou je een dag kunnen nemen. Vaak ben je nog niet alle niveau’s door en heb je nog wel meerdere kaarten over in je persoonlijke onbewuste. Bij de afronding werken we nog aan de voltooiing van de inzichten die het nog kan brengen. Het is echter niet zo dat we dan met iedere kaart de diepte in gaan.

Bij 4 personen hebben we twee dagen nodig, wil je voldoende tijd en aandacht kunnen besteden aan ieders levensreis.

Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past?

Contact

In een vrijblijvend gesprek herkennen en verkennen we het samen.