Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Populaire UMC-collega, journalistieke steun en geweldige vriendin. In memoriam Karin Thijn.

UMC Utrecht: de  werkplek van Karin Thijn en de plek waar ze haar laatste levensdag zou doorbrengen. ’s Ochtends afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis en ’s avonds overleden.

 

UMC Utrecht

Omdat je ging werken in het Academisch Ziekenhuis, werd je mijn buurvrouw in het appartementencomplex in Utrecht. Je vond het zo grappig, zou je later tegen mij zeggen zeggen, dat jij jezelf voorstelde en dat mijn poes Pinou je óók in de deuropening kwam begroeten, zodat ik niet alleen mezelf voorstelde maar ook Pinou.

Vele ‘kopjes thee’ en ‘avonden samen koken’ later waren we vriendinnen.

Vacature voor senior radiographer

Toen er een vacature vrijkwam voor senior radiographer bij het UMC Utrecht, hebben we dit samen uitgebreid voorbereid. Ik gaf toen toch al les in HRM vaardigheden voor personeelsadviseurs, dus het oefenen van een sollicitatie-gesprek was een eitje.

Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen? Hoe ga je straks om met je eigen collega’s als jij senior bent? Wat motiveert je om te solliciteren en waarom nu? Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Etcetera.

Later zou je me vertellen dat je gesprek precies zo ging zoals we het voorbereid hadden. Je bent glansrijk gekozen uit meerdere kandidaten.

Diverse collega’s gingen ook tot je grote vriendenkring behoren.

Geinig

Op een van je verjaardagen zou ik je een playmobil setje geven van een laboratorium. Je vond het zo geinig dat je het meteen in elkaar zette en op Facebook plaatste, wat je het commentaar opleverde van een van je collega’s: “ben je nu nóg met je werk bezig?”

Playmobiel laboratorium

Recentelijk vertelde je enthousiast hoeveel belangstelling er was geweest bij je afscheid van het UMC. Nog net op tijd, het zou zes weken later niet meer gekund hebben.

 

Journalistieke steun

Omdat je toch al redacteur was bij het magazine van de Nederlandse Vereniging Medische Beeldvorming en Radiotherapie (NVMBR ) ging je ook mijn eerste journalistieke artikelen redigeren, die ik schreef voor diverse tijdschriften zoals het Tijdschrift voor Onderwijs en Ontwikkeling. ​

Je talent als pietje precies kwam goed van pas. Je zou mijn eerste boek over Teamcoaching en Intervsie met de Authentieke Dialoog mee redigeren. En je was wederom vaste meelezer bij Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! In beide boeken sta je in het dankwoord genoemd.

Je was een van de eersten die mijn derde boek bestelde. Ik heb het exemplaar Leidinggeven aan zelforganisatie speciaal via managementboek laten opsturen, zodat het ‘officieel’  per post binnenkwam. Je was onder de indruk van de vormgeving.

Het was altijd heerlijk om te horen hoe je meeleefde, jouw enthousiaste reactie te horen en je interesse mee te maken voor de dagelijkse dingen, maar ook voor de bijzondere gebeurtenissen zoals het uitkomen van een boek.

werkgeluk leiderschap teamcoaching boeken

 

Geluksmomenten

Als ik geluksmomenten ontwierp met intimi, was je natuurlijk van de partij, zoals het cabaret optreden dat ik oefende voor mijn auditie bij de Koningstheaterccademie in de Millingertheetuin op mijn 50ste verjaardag. 

Foto 50ste verjaardag

Vaak gaven we elkaar theatervoorstellingen cadeau voor elkaars verjaardagen. We gingen naar de voorstelling Smart & Sexy van Lisa Portengen. Voor je verjaardag in je laatste levensjaren nam ik je mee naar de Tina Turner Muscial – Nyassa Alberta vond je beter zingen dan Tina Turner zelf – en naar Davina Michelle tijdens de Bossche Zomer.

Smart en Sexy

We wisten niet hoe lang je had, dus ieder moment was speciaal.

Vriendschap

Volgens professor William Ickes zijn persoonskenmerken het belangrijkst voor vriendschap. Dan zijn wij de uitzondering op de regel, want we leken helemaal niet op elkaar. “Dat was juist zo leuk”, vond je, “anders was het allemaal van hetzelfde”.

Je was getuige van mijn huwelijk en mijn scheiding, getuige van drie huizen en verhuizingen, getuige van mijn betonnen-tegel tuin vóór en de tao-tuin ná de tuin-metamorfose. 

 Sociale support is belangrijk voor overlevers. Vrienden vergroten veerkracht, verminderen stress en zijn zelfs levensverlengend. En vrienden had je in overvloed. Een stroom aan kaarten en bloemen kwam wekelijks bij je binnen. En wie weet heeft het jou ook de extra jaren gegeven waardoor we nog van je mochten genieten in ‘geleende tijd’.

Je laatste avond

Ik mocht je laatste gewone avond meemaken. Voor de opleiding tot Agile Coach in Utrecht mocht ik blijven overnachten. 

Veronique Kilian Aglie Coach certificaat 1920 x 800

We hebben die avond samen gegeten en we vertelden elkaar wat ons bezig hield. Na een een spelletje Triominos, begonnen we een documentaire te bekijken die gemaakt was door Navalny, daar was je ook geïnteresseerd in. Je hebt het nooit meer af kunnen kijken.

Welcome to Wonderland

Dancing through a dream underneath the stars

Laughing ’til the morning comes

Holding your hand under sapphire skies

Let’s go exploring or we could just go for a walk

Welcome to Wonderland,

Where should we go

There’s a tea party along down the road

Make an appearance and maybe they’ll sing us a song

(Anson Seabra)

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

transformatie-coach
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

transformatie-coach

Populair

transformatie-coach

Categorieën

transformatie-coach