Managementboek Seminar over Teamcoaching met de Authentieke Dialoog

Hoe begeleid je teams naar flow? Op het congres ‘Teams nog beter maken’ van Managementboek geeft Veronique Kilian een seminar over teamflow,

Bekijk hier waar het seminar Teamflow over gaat:

In dit seminar over teams van managementboek bespreekt Veronique Kilian ook de volgende vragen die haar publiek heeft ingediend:

  • Mijn collega en ik zijn nog niet bekend met de Authentieke Dialoog. Op basis van hetgeen ik daarover gelezen hebt, ben ik ook vooral geïnteresseerd in de Authentieke Dialoog in combinatie met een cultuurverschil waarmee wij in de praktijk veel te maken hebben. Wij werken samen met teams in Servië. In Servië is een formele hiërarchische cultuur gebruikelijk met bijbehorend respect voor hetgeen de manager of projectmanager zegt en vindt. Wij willen graag teams die eigen verantwoording nemen, hun mening durven geven, de dialoog aangaan om tot een gedragen aanpak te komen. Het blijkt in de praktijk moeilijk om onze Servische collega’s over die drempel heen te trekken. Hoe kan de methode van Veronique Kilian daarin nieuwe inzichten en mogelijkheden bieden?
  • Hoe ga je ermee om wanneer er mensen last hebben van het gedrag van een ander, maar dit niet direct tegen de persoon zeggen maar tegen jou.
  • Hoe krijg je een team vooruit, indien in een team vooral kritische en behoudende medewerkers actief zijn?  We werken met een team van 3 accountmanagers in de branche van de wegenbouw, leeftijd 45, 50 en 60 jaar, allen langdurig actief bij het bedrijf, veel solitair op pad in hun eigen rayon.
  • Hoe creëer je van deze eilandjes een team, met open overleg structuren en gericht op vernieuwing en verbetering?
  • Hoe kan ik er voorzorgen/wat kan ik doen dat de medewerkers in het team in een flow komen en dat ze met plezier samenwerken? Welke interventies zou ik in kunnen zetten om dit te bevorderen?
  • Als we in onze teams een verandering of aanpak bespreken zal altijd iedereen aangeven dit een goed idee te vinden. Zelfs als ik de mensen achteraf apart spreek die ik “af zie haken”, komen niet de pijnpunten naar boven.

Wat is teamflow?

Met het publiek maken we een wordcloud wat Teamflow voor hen betekent.

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën