Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radicale Transformatie: 3 manieren om aan de slag te gaan

Radicale transformatie: 3 manieren om aan de slag te gaan

Radicale transformatie. Hoe doe je dat? Dat onderzocht dr. Kelly Turner in haar boek Radicale Remissie.

Deze transformatie ontstaat doordat je emotie beïnvloedt. Emotie is energie. Dat is goed nieuws. Dat betekent dat als je je down voelt, je deze energie kan veranderen. Onderdrukte emoties gaan zich wringen. Dat kan uitmonden op fysiek niveau in lichamelijke klachten, op emotioneel niveau een gevoel een bedrukte stemming en op mentaal niveau in piekeren.

3 manieren voor een diepgaand effect

Hier zijn drie manieren die een diepgaand effect kunnen hebben als je ermee aan de slag gaat en het regelmatig traint:

1). Verbindende communicatie: door je gevoelens en de onderliggende (onvervulde) behoeften te erkennen. Een verlengde hiervan is het doen van dyades. Ik heb hier eerder  het webinar Happiness skills during lock down over gegeven en een podcast hierover opgenomen.

2) De taoïsten hebben hiervoor een meditatie om negatieve emoties te transformeren naar neutrale of naar positieve energie.

Deze meditatie heet ‘De helende klanken’. En als je dit onder de knie hebt. kan je ook leren om de ‘fusie’ te doen, dat wil zeggen om meerdere “onprettige” emoties tegelijk te transformeren. Ik beschreef het in de 7 geheimen van energiemanagement om toe te passen

3) Gelukscompetenties trainen. De hersenen in de overlevingsstand zijn vooral bezig met wat er niet goed gaat. Als dit gaat overheersen, kom je in een negatieve spiraal.

Het dagelijks trainen van gelukscompetenties als positiviteitsvaardigheid, flow en vitaliseren helpen je om in een andere gemoedstoestand te komen. Hierdoor krijg je toegang tot dat gedeelte van je brein dat zich richt op mogelijkheden, nieuwe perspectieven en inzichten om stappen te ondernemen.

 

 

radicale transformatie

Transformatiecoaching

Transformatiecoaching is een traject voor jezelf of je team. Voor jezelf betekent het dat we in de diepte gaan werken. 

Een coachingstraject heeft een intake. Afhankelijk daarvan stellen we doelen en kiezen we de coachingsinstrumenten die bij jou passen. Dit kan variëren van praktische oefeningen tot reflectievragen en zelfs een assessment.

“Toen ik bij Veronique kwam had ik geen zicht op waar ik goed in was en wat ik met mijn carrière wilde. Veronique beschikt over talrijke methoden die hierop kunnen worden ingezet. Hierdoor heb ik daar nu een goed beeld van.

Daarnaast besteedt Veronique aandacht aan de onderliggende emoties, behoeften en eerdere ervaringen. Inmiddels ben ik nu beter in staat om mijn primaire reacties te herkennen en bij te sturen.

Ze is heel creatief in werkvormen en geeft opdrachten mee voor thuis waardoor de ontwikkeling niet beperkt blijft tot de sessie zelf maar een continue proces wordt en dat daarnaast ook nog leuk is om je mee bezig te houden.”

De persoonlijke aandacht (ontvangst, relevante artikelen en blogs en invulling van de sessie) is hartverwarmend.

Claudia van Megen, Senior Adviseur Veiligheid en Kwaliteit

Voor je team betekent het dat het team als geheel een transformatie doorleeft. Een aantal voorbeelden van een dergelijke transformatie met teamcoaching vind je in mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie

Zelf aan de slag

Wil jij ook gebruik maken van transformatiecoaching? Neem contact op voor een gesprek. 

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

transformatie-coach
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

transformatie-coach

Populair

transformatie-coach

Categorieën

transformatie-coach