Semco Style interviewt Veronique over zelforganisatie, werkgeluk en leiderschap

Semco Style is de Engelse titel van de klassieker van Ricardo Semler. In 2017 voltooide ik de opleiding tot Semco Style Consultant om klanten beter te kunnen helpen met de transitie naar creatieve en krachtige teams door middel van zelforganisatie. Tijdens de opleiding vertelde ik dat ik een boek zou schrijven over dit onderwerp. Vier jaar later zag Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? het licht. Naar aanleiding van mijn nieuwste boek word ik geinterviewd in de Semco Style Talks Podcast.

Semco Style Consultant

In de Semco Style Talks Podcast interviewen Farouk el Kodady, CEO en mede-oprichter van het Semco Style Instituut doorgaans samen met Luuk Willems, mede-oprichter van het Semco Style Instituut experts in hun heuse podcast studio. Helaas moest Luuk in quarantaine ten tijde van de opname, maar gelukkig bereidde Axel alle podcasts goed voor en nam hij de honeurs waar.

Happy Business Boost

Dat Semco Style een internationaal gewilde topic is, bleek wel toen mijn workshop proposal over dit onderwerp werd gekozen uit vele inzendingen voor een presentatie op een internationaal congres. Samen met Luuk toog ik – nog tijdens mijn Semco Style opleiding – naar Dublin om op het SIETAR Europa congres een workshop te geven. Sietar staat voor Society for Intercultural Education And Research. Zo’n veertig internationale professionals volgden de sessie The trail of Ricardo Semler – 5 principles of a happy business boost.

Interview over leiderschap

Het interview begint met vragen om mij beter te leren kennen: wie is je vader, en wie is je moeder? Hoe is de Authentieke Dialoog ontstaan als coachingsinstrument?

In een onderhoudende 50 minuten gaat het gesprek langzamerhand naar onderwerpen als psychologische veiligheid en leiders? Hoe werkt de paradox van leiderschap? Wat zie je nu bij de leiders aan de top die ik heb geïnterviewd?

En natuurlijk komt het onderwerp werkgeluk ook aan de orde: wat is het verschil tussen werkgeluk en schijngeluk, en hoe ga je ermee om? Wat overtuigt een leider om op een andere manier de business te runnen vanuit werkgeluk? De titel van deze podcast is dan ook Het creëren van werkgeluk, geen schijngeluk.

In deze podcast gaat Veronique Kilian, teamcoach, spreker en auteur, in gesprek over de benodigde leiderschapskwaliteiten voor een gezonde organisatie. Een waarin leiderschap en werkgeluk heerst, en waar ambities door ieder wordt uitgesproken en waargemaakt.

Klik hier om te luisteren naar het interview over Leiderschap in gelukkig werkende teams.

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

transformatie-coach
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

transformatie-coach

Populair

transformatie-coach

Categorieën

transformatie-coach

Theaterlezing

"Gelukkig worden we oud"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze masterclass gemist, schrijf je in voor mijn volgende masterclass over 2 weken!