Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veronique Kilian: spreker, teamcoach, werkgelukdeskundige

Weesmeer.nl interviewde mij over mijn ondernemerschap. Lees hieronder in 10 vragen en antwoorden hoe ik werk.

“In interviews, lezingen, trainingen en coaching geef ik alleen dat wat ik zelf doorleefd heb”

Mijn boeken, lezingen en trainingen zijn doorspekt van praktijkvoorbeelden en best practices. Mijn naam is Veronique Kilian. Spreker, teamcoach en werkgelukdeskundige.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik leef wat ik doe en ik doe wat ik leef. Toen ik mijn boek “Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!” geschreven had, dacht ik: ik heb in ieder geval mijn eigen handleiding geschreven. Verder loopt leven en werken door elkaar.

De kwaliteit van samenzijn vind ik belangrijk. Een gevoel van verbinding ervaren, je innerlijke dialogen durven delen, vertellen wat je werkelijk bezig houdt. Daarom geniet ik ook zo van het samenzijn tijdens de zogenaamde Authentieke Dialogen. Ik schreef hier een boek over omdat ik zag hoe teams hiervan samen groeien. Ik gebruik de Authentieke Dialoog ook in mijn eigen leven bij cruciale momenten.

teamcoach

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Sinds het uitkomen van mijn drie boeken ben ik regelmatig in de media. Zowel in landelijke online magazines als Intermediair, Psychologie en CHRO. Maar ook kranten zoals Algemeen Dagblad tot Brabants Dagblad. Ook word ik geïnterviewd in diverse podcasts en interview ik zelf leiders voor mijn eigen Chief Happiness Officer Podcast.

Voor de Chief Happiness Officer Podcast interview ik graag leiders en ondernemers over hun praktijkvoorbeelden en best practices over leiderschap, werkgeluk en teambuilding. Alles wat ik beschrijf in mijn boeken, wat ik deel in mijn workshops en vertel in mijn lezingen is gebaseerd op praktijkervaring. 

Ook geef ik lezingen op congressen en in company voor bedrijven. Zo gaf ik laatst een lezing over werkgeluk voor de Erasmus MC managementdagen, was ik te zien bij de livestreaming van meer dan 300 ambtenaren in het stadhuis van de gemeente Eindhoven en een jubileum viering voor het hele bedrijf van een zorginstelling. 

Hoe heet jouw bedrijf en wat doet jouw bedrijf?

In mijn bedrijf VeroniqueKilian.nl begeleid ik als transformatiecoach diepgaande transformaties in zowel persoonlijke coachingstrajecten als teamtrajecten.

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Klanten vinden mij vooral op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.

Als transformatiecoach voor teams en individuele coaching heb ik een veelvoud aan tools. Omdat ik gespecialiseerd ben in persoonlijkheidstypologie neem ik assessments af. Met mijn unieke en beproefde methode Authentieke Dialoog krijg ik snel naar boven waar een team mee worstelt en wat er in de onderstroom speelt. Ik zet zodanig interventies in dat resultaat wordt behaald in zowel kleine als grote stappen.

In een transformatietraject werk ik in 4 fases: Inzicht & Bewustwording, Stabilisatie & Grip krijgen op de situatie. Als het fundament is gelegd, kunnen we toe naar Transformatie en kan het team of de persoon gaan Floreren. Met als resultaat een diepgaande positieve verandering die beklijft.

In mijn bedrijf Trainjegelukscompetenties.nl geef ik drie keer per jaar de opleiding tot werkgeluksdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach. Ook geef ik lezingen over werkgeluk en begeleid organisaties in de omslag naar ‘de gelukkige organisatie’.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Al meer dan 25 jaar deel ik mijn ervaringen als ondernemer. Inmiddels ben ik al meer dan 25 jaar ondernemer.

Het boek “Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!” en het Handboek “Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog” is samen met mijn boek “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?” de basis voor de driedaagse opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach. Ik werk in kleine groepen omdat ik persoonlijke aandacht heel belangrijk vindt. De 3 dagen zijn verspreid over 3 maanden zodat je in de tussentijd kan oefenen om je werkgeluk in praktijk te brengen.

Voldoende energie hebben, persoonlijke groei en verbinding ervaren zijn actuele thema’s Door mijn Chinese roots en mijn liefde voor vitaliteit ben ik geïnteresseerd geraakt in het Taoïsme, gebaseerd is op de Chinese vitaliteitskunde. Hier vond ik een zee aan oefeningen die mijn persoonlijk leiderschap versterken: van Chinese vechtkunst-technieken tot Chi Kungs (actieve meditatieve bewegingen), meditaties voor meer energie om me voor te bereiden op lezingen tot meditaties om je hoofd leeg te maken na een drukke dag. 

De filosofie van en mijn ervaring met het taoïsme heb ik ook verwerkt in het boek “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?” De Chinese vitaliteitskunde klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Het gaat om de 5 pijlers die een team weer sterk maken: 

  1. standvastig leiderschap,
  2. het collectieve gemeenschapsgevoel, 
  3. het helder krijgen van de spelregels,
  4. kwetsbaarheid te mogen tonen en 
  5. als team weer gaan groeien. 

Pas dan kun je spreken van diepgaande transformatie in een team. Voed de elementen en zet het vliegwiel aan.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Mijn klanten zijn verspreid over diverse branches, en varieert van ziekenhuizen tot consultancy bureaus, van verzekeringen tot kraamzorg en van onderwijs tot overheidsinstellingen.

Een jaar nadat ik afgestudeerd was in de Sociale Wetenschappen heb ik een besluit genomen dat diep van binnen uit kwam: ik wilde mijn capaciteiten beschikbaar stellen voor verschillende opdrachtgevers. Ik houd ervan me breed te ontwikkelen en alles bij de hand te hebben wat nodig is om mijn klanten te helpen een positieve spiraal te maken.

Ik begon in de organisatie advies omdat organisaties een hele goede groeisetting geeft. Na de organisatie advies ging ik ervaring opdoen als HRM-adviseur. Daarna specialiseerde ik me in het geven van trainingen op alle vakken die te maken hebben met het ontwikkelen van menselijk potentieel, van leiderschap tot teambuilding, van psychologie tot hrm, van mediaton tot conflicthantering en van arbeid & gezondheid tot assessment & diagnostiek. In mijn boeken begon ik kennis en ervaring te verzamelen over teamcoaching, werkgeluk en zelforganisatie. Als ondernemer is het fijn om al deze facetten ten dienste te kunnen stellen aan teams en organisaties. 

Wie zijn jouw klanten? 

Met ideale klanten geven mij het vertrouwen om hen, het team en individuele teamleden te begeleiden in transformaties. Zo heb ik intensief gewerkt de VeiligheidsregioBrabantZuidOost (VBRZO). Het afdelingshoofd gaf mij het vertrouwen om een aantal coaches te begeleiden in diepgaande transformatiecoachingen, waardoor teamleden gingen floreren. Omdat ik ook automatisch het werkgeluk meeneem in de trajecten, zag ik hoe de klanten steeds meer regie namen over hun eigen werkgeluk. 

Trajecten die ik samen doe met mijn klanten worden best practices en daarmee leerzaam voor anderen. Deze praktijkvoorbeelden beschrijf ik daarom in mijn boeken. Zo lees je het verhaal terug van Kabisa waarmee ik met de oprichter/CEO een aantal sparringsessies mocht doen. En het verhaal van Eric van Eijk, manager bij de GGZ, waarvoor ik meerdere teams heb mogen begeleiden en voor wie ik de coördinatoren heb getraind om het zelforganiserend vermogen te activeren in hun teams. Beide voorbeelden zijn te vinden in “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?”

Bijzonder aan de samenwerking is dat mijn klanten meelezers worden. Zo heb ik Masterclasses Werkgeluk gegeven samen met een afdelingshoofd van de gemeente Rotterdam. Hij gebruikt mijn tools regelmatig en heeft dan ook mijn boek meegelezen en gerecenseerd.  

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Als ik de ca 70 aanbevelingen bekijk op mijn Linkedin dan kiezen mensen voor mij voor de brede expertise, de vertaalslag van managementliteratuur naar praktische resultaten, het gedreven enthousiasme en het vermogen om de diepere lagen te bereiken zodat we de transformatie kunnen maken naar het floreren.

Wat zijn je verdere ambities?

Als teamcoach organisaties helpen om de creatieve kracht van de mensen optimaal te benutten. Dit doe ik graag door de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach verder uit te bouwen. En door meer teams in organisaties te begeleiden zodat ze de fase van teamflow gaan ervaren.

In mijn ervaring als transformatiecoach heb ik diverse methodieken gebruikt die ik wil delen. Dat wordt de grondslag voor mijn volgende boek. Dit gaat over transformatietools voor persoonlijk leiderschap. Het geeft je handvatten om jezelf te overstijgen op een manier die je van te voren niet voor mogelijk hield. Ook dit is gebaseerd op de praktijkervaring in het werken aan de diepgaande veranderingen die mijn coachees hebben doorgemaakt.

Steeds beter gevonden worden voor lezingen over werkgeluk, leiderschap en zelforganisatie bij congressen en organisaties. 

Leiderschapsretraites gaan organiseren en het aangename met het nuttige te verenigen.

Wat is jouw manier om te groeien als ondernemer en met jouw bedrijf?

Door meer bekendheid te krijgen en mensen aan te trekken die vanzelf naar mij toekomen. Door kennis en ervaring te delen in mijn blogs op mijn sites. Door meer boeken te schrijven en door mijn expertise te delen in jaartrainingen, lezingen en organisatietrajecten.

Wat is jouw leiderschapsadvies voor mede-ondernemers?

Je persoonlijke missie zal je leiden. Als je je purpose doet, ben je in je element en op je plek. De energie die dat geeft is van betekenis voor je klanten. Dan ga je doen waar jij uniek in bent.

Meer weten over Veronique Kilian

Ontdek het hier: veroniquekilian.nl en trainjegelukscompetenties.nl 

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

transformatie-coach
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

transformatie-coach

Populair

transformatie-coach

Categorieën

transformatie-coach

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!