Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coaching

Energiemanagement
en Vitaliteit

Chi in business

Hoe is het met jouw energiebalans?

Contact

Opgeslokt in de waan van de dag, steeds weer prikkels en nieuwe informatie en grotere werkdruk. Wat als je geest en lichaam het even niet meer kan bijhouden? 

Ben je gevoelig voor sfeer of heb je je juist gehard tegen negatieve invloeden van buitenaf? Geeft je lichaam signalen dat het beter is om rustiger aan te doen? Vraag je je af of je jouw pad wel loopt en wil je een diepere wijsheid aanboren waar je nu niet bij kan met je hoofd?

Hoe fit of moe voel je je? Wordt het tijd voor meer balans? Grip op je energie? 

Met de sleutels uit de oeroude wijsheid uit de Chinese Vitaliteitskunde heb je meer invloed dan je denkt. 

Energiemanagement en Vitaliteit

Hoe werkt de Taoïstische Vitaliteit ?

Contact

Het Chinese Taoïsme is gebaseerd op de wijsheid van onze organen. Door middel van een uniek systeem van Chinese meditaties schep je balans in je lichaamssystemen en verhoog je de stimulerende en versterkende werking van je vitale systemen. Je schoont je lichaam op en herlaadt het.

De meditaties werken met visualisatie, klank en beweging. Leer de universele levenskracht als bron in jezelf aan te boren en op te nemen uit de natuur. Daarvoor hoef je niet eens persé in de natuur te zijn. Deze meditaties kan je overal doen, waar je ook bent.

Naast meditaties helpen fysieke oefeningen je om met de juiste mix van taoïstische meditatie en vechtkunst-technieken je innerlijke kracht en het energieveld om je heen te versterken.

Met taoïstische vitaliteitskunde leer je je hoofd leeg maken. Het heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel en een stimulerende werking op je hormoonstelsel. Zo versterk je jouw immuunsysteem en maak je vitale energie aan.

Toafulness™

Contact

Toen ik 40 werd, nam ik mij voor om me te verdiepen in vitaliteit om ‘jong en vitaal oud te worden’. Dat was het begin van een reis door de wijsheid van de Chinese vitaliteitskunde, een reis via taoïstische meditaties en een reis langs beoefening van vechtkunst. In de afgelopen 13 jaar werd ik gecertificeerd als associate tao instructor en later als instructor, en ook als Mindfulness trainer. Het is nu tijd om mijn kennis te combineren en door te geven.

Het begrip Taofulness™ is een samensmelting van tao en mindfulness. Het is een actieve vorm van mindfulness gebaseerd op de eeuwenoude taoïstische wijsheid van vitaliteit en vechtkunst. Het helpt je om je innerlijke kracht te versterken, je lichaam en geest op te schonen en je te ondersteunen in doorbraken zodat je het beste uit jezelf kan halen.

Het beoefenen van Taofulness™ is een alchemistisch proces waarbij je via de mediatiekracht je energieveld en je lichaam positief beïnvloedt. Er vindt een verandering plaats die je helpt om op te schonen, uit te rusten en op te laden.

Wat levert het jou op?

transformatie-coach
Veronique Kilian Logo Icon 02

Kort en krachtig bijtanken.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Je hoofd op de rust stand zetten als je hoofd uit wil.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Moeiteloos sterk zonder spierkracht.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Frustratie en andere vervelende emoties gemakkelijk loslaten.

Voorkom sluipende uitputting van je energie

Wil jij naar een betere energiebalans?

Contact
Energiemanagement

Optie 01

In 10 lessen naar een betere energiebalans

Contact

Iedere sessie leggen we het accent op een van de volgende onderwerpen, maar we herhalen veel om telkens het geleerde op een dieper niveau te laten door werken:

Sessie 1 & 2: I-Kracht & Helende klanken; leer dieper ontspannen, ontgiften en meditaties om je herstellingsvermogen te versterken

Sessie 3 & 4: Verdieping Helende klanken, Gouden Ei en het veld opzetten; versterk je innerlijke kracht met de 5 elementen

Sessie 5 & 6: Structuur en kracht vanuit IJzeren Hemd; overgave vanuit kracht

Sessie 7 &8: Kringloop en Tao Yin; energie beter verspreiden en rug versterken

Sessie 9 & 10: Integratie; je hormoonbalans in evenwicht en je levensenergie laten stromen

Iedere Sessie wordt ondersteunend door Chi Kung oefeningen die je helpen om meer te ontspannen en te aarden.

In deze cyclus zullen we de vitalisering met healing love integreren in onze oefeningen.

Everything is energy 800 x 800

Optie 02

Losse lessen in de Yoga Studio

Vitaal en energiek in je kracht staan

Contact

Deze lessenserie bevat de volgende vijf elementen:

1) I-kracht: het activeren van de drie centra: hoofd, hart en buik

2) Wisdon Nei Kung: staat je hoofd altijd aan? Te veel achter de computer en op je mobiele telefoon? Beoefen de kunst om je brein te ontzorgen en te ontspannen.

3) Beenmerg Nei Kung: beoefen de kunst om je botten sterk te maken en chi door je lichaam te laten stromen. Beenmerg is cruciaal om vitaal oud te worden.

4) Psoas Nei Kung: de psoas spier is de spier van de ziel. In plaats van te veel je best te doen, leer je om te de stress-spier in je onderrug te ontspannen en te onstressen.

5) Wu Wei: de meditaties hun werk laten doen door de kunst van het niets doen.

Al enige tijd werk ik samen met Adele, yoga docente en life coach. In haar studio ga ik dit najaar wekelijkse lessen verzorgen.

Dit is een lessenserie van 10 lessen die op 29 september start. Iedere donderdagavond van 19.00 tot 20.15, in Healthstudio Adele te Rosmalen. Woon je niet in de omgeving, kun je via live-streaming meedoen. Reserveer een proefles via het reserveringssysteem:

Veronique Kilian managementboek 1 scaled e1666818243107

Optie 03

Integratie in je coaching

Contact

Hoe zorg je ervoor dat we weer energie krijgen? Hoe onderhouden we psychologische veiligheid vast? Gelukkig werkende teams hebben niet minder worstelingen, maar wel betere manieren om problemen op te lossen. 

In plaats van in een negatieve spiraal te blijven hangen, weten deze teams er anders mee om te gaan. Bij teamcoaching krijgen ze nét dat duwtje in de rug om de positieve spiraal aan te zetten en vast te houden/

Chi is levenskracht

Is energiemanagement voor jou?

Contact

Je bent een professional die veel van jezelf vraagt. Het werk is leuk, maar soms veeleisend.  Je hebt het druk en je wilt leren hoe je snel maar grondig de energie kunt balanseren. 

Wil jij leren om Juist in deze tijd van veel prikkels social media, snelle veranderingen jezelf te beschermen en beschermen te stabiliseren? In deze lessen leer je de basis technieken om je levenkracht (CHI) te voeden door ontspannende en tegelijkertijd actieve meditaties: in diepe rust train je tegelijkertijd de concentratie. In een actieve houding train je ontspanning.

Dit is geschikt voor je als je:

Veronique Kilian Logo Icon 03

Een burn out wilt voorkomen.

Veronique Kilian Logo Icon 03

Stress in goede banen wilt leiden.

Veronique Kilian Logo Icon 03

Zowel mentaal als fysiek wilt trainen.

Veronique Kilian Logo Icon 03

Verzuim wilt voorkomen.

Veronique Kilian Logo Icon 03

Naar duurzame vitaliteit wilt.

Veronique Kilian Logo Icon 03

Wilt stoppen met roofbouw en je herstelvermogen wilt activeren.

Veronique Kilian Logo Icon 03

Je innerlijke kracht wilt aanspreken.

Wat zeggen anderen

Contact

Een inspirerende middag!

Het theatercollege was zeer gevarieerd en Veronique heeft er duidelijk enorm veel voor (aan)geleerd en geoefend! Als je graag wilt werken met werkgeluk is dit een hele fijne kennismaking!Wat ik ervan mee neem is dat ik me best openlijk kwetsbaar mag opstellen en mezelf mag verbeteren in het bijzijn van anderen. Het mooiste moment vond van het theatercollege vond ik het allerlaatste stukje: toen Veronique heel eerlijk zei: “volgens mij ben ik nog een van de zwaardvechttechnieken vergeten?” Ze checkte haar briefje en deed hem alsnog… daar vond ik haar ware authentieke kracht uit naar voren komen!

profile-pic
Irma van Zijl
Kunstenaar & verbinder

Geluk op een hele vernieuwende manier beleven en bekijken

De online Masterclass over Werkgeluk van Veronique heb ik als heel inspirerend ervaren en heeft me interessante inzichten opgeleverd, zoals dat geluk te trainen is en dat je met mensen kunt werken aan het vullen van hun gelukstank. En organisaties hebben zelfs de keuze om hun 'klassieke' competenties te veranderen in revolutionaire competenties zoals Ontspanningsvermogen en Herstellingsvermogen. Met haar Chinese roots en kennis van het Taoïsme laat ze je geluk op een hele vernieuwende manier beleven en bekijken ☯️🙏.

profile-pic
Noortje van den Elsen
Gepassioneerd Trainer/coach Persoonlijke effectiviteit | Loopbaancoach (RL, Noloc Erkend) | Teamcoach | Wandelcoach | IEMT Practitioner

Veelgestelde vragen

Contact

Alle oefeningen zijn zowel staand, zittend of zelfs liggend te doen. Naarmate je langer en vaker deze taoistische vitaliteit beoefent, zal je ook meer effecten gaan ervaren.

Mijn ervaring is dat zelfs de meest ‘ge harde’ en ‘nuchtere’ deelnemers doorbraken kunnen maken.  Als je dit werkelijk wilt, laat je dan verrassen.

Alle oefeningen die je leert tijdens de training of coaching, kan je thuis ook doen. 

Taofulness™ bij Health Studio Adèle in Rosmalen

Contact

Van september tot en met december 2022 geef ik wekelijkse lessen om je vitaliteit en energiemanagement te versterken met rustige oefeningen in Rosmalen.

Ik werk samen met Health Studio Adele. Je vindt deze locatie op Achter de driesprong 31B in Rosmalen. 

Wil je hier meer over weten, meld je dan aan via onderstaande knop.  

Wat kan ik voor jou betekenen

transformatie-coach

Veronique Kilian

Ik volg mijn roeping om juist in deze tijd vitaliteit training te geven. Ik leerde dit kennen onder de naam Healing Tao. Ik ben vanaf 2009 taoïstishe vitaliteit gaan beoefenen. Dit heeft eraan bijgedragen dat ik een sterker immuunsysteem heb, meer sport en mijn energie beter kan transformeren naar vitale energie.

Op het gebied van de Tao van Vitaliteit heb ik regelmatig trainingen gevolgd bij (internationale) trainers zoals Reinoud Eleveld, Michael Winn, Luc Leyten, Inge Maassen, Birgit Haberkamp, Juan Li en Barry Spendlove, Gilles Marin en Robert Peng.

Deze gevolgde trainingen omvatten zowel basiselementen uit de Tao (zoals innerlijke glimlach, helende klanken, hemelse kringloop, ijzeren hemd) als Fusie, Beenmerg Chi Kung, Nei Dan Kung, Tao Yin en Kan & Li. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd Healing Tao Instructeur.

In combinatie met mijn certificering als mindfulness trainer geef ik nu Taofulness lessen.

Tot slot zit in in de Raad van Advies van BPB: Burn Out Preventie Begeleiding.