Coaching

Teamcoaching

De kunst van passende en krachtige interventies met rendement.

Op weg naar teamflow

Contact

Je wilt met het team naar een nieuw niveau van samenspel, co-creatie en innovatie.Soms is het fijn om met een teamcoach een team te helpen om de onderstroom zichtbaar te krijgen, of te navigeren door moeilijke situaties. Of je wilt gewoon een positieve teamspirit versterken. Met een lach en met lichtheid kunnen we veel bereiken.

Krachtige interventies met impact. Is de teamcoaching met of zonder leider? Is het een training, intervisie of teamcoaching? Samen bespreken we welke interventies passen bij de doelstelling, bij de teamleden en de fase waarin het team zich bevindt.

Populaire en toegankelijke coachingstools met bewezen effect. We hebben een ruime keuze uit handvatten die onder meer zijn beschreven in de drie managementboeken Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog, Geluk op het werk? Train je geluk competenties! en Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap.

Plezier hebben én geen pijn vermijden. Welke aanleiding, worsteling of vraag je ook hebt, we gaan het aan en werken toe naar teamflow. Kleine stapjes zorgen voor grote doorbraken.

Herken je deze vragen?

transformatie-coach

Met welke interventies breng je een team tot actieve co-creatie?

Hoe krijg je een team zover dat ze spreken over wat er echt speelt?

Hoe kan je groepsdynamiek in een team duiden?

Hoe zorg je voor meer flow en teamgevoel?

Breng je team naar flow en co -creatie.

Hoe gaan wij te werk?

Contact
teamcoaching

Goede analyse van het team

Contact

In mijn boeken zoals het “Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog; breng een team naar flow en co-creatie” en “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? 

Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap” vind je een scala aan perspectieven hoe je een snelle en grondige analyse kan maken waar je team staat en wat het team nodig heeft.

Kies het teamcoachingsinstrument dat past

Contact

Om het team de juiste boost te geven, kiezen we de de interventies die passen bij het team, de doelen en de behoeften van de teamleden. 

Of het nu testen zijn om ieders talenten zichtbaar te maken, het toepassen van de Authentieke Dialoog of faciliteringstechnieken – we kiezen voor de meest effectieve weg naar het resultaat. 

Gelukkig werkende teams vasthouden

Contact

Hoe zorg je ervoor dat we weer energie krijgen? Hoe onderhouden we psychologische veiligheid vast? Gelukkig werkende teams hebben niet minder worstelingen, maar wel betere manieren om problemen op te lossen. 

In plaats van in een negatieve spiraal te blijven hangen, weten deze teams er anders mee om te gaan. Bij teamcoaching krijgen ze nét dat duwtje in de rug om de positieve spiraal aan te zetten en vast te houden

Bouw vandaag aan het fundament om de toekomst te oogsten.

Wat zeggen anderen

Contact

Een inspirerende trainer

Veronique is een inspirerende trainer. In het eerste college dat ik van haar kreeg was er in de groep veel weerstand. Dit had niets met haar te maken maar met gebeurtenissen die daarvoor waren gebeurd. Door zich kwetsbaar en open op te stellen en door aan de groep ruimte te geven om zich te uiten, werd het een boeiende workshop waar iedereen zich positief in opstelde.

profile-pic
Chris Kornmann
Manager projectmanagement (spreekt op persoonlijke titel op LinkedIn)

Onverwachte, krachtige en blijvende resultaten!

Ik heb Veronique voor het eerst leren kennen toen ik manager was bij Reinier van Arkel. Daarna heb ik haar met regelmaat gevraagd om mij te helpen. Ze heeft voor mij zowel teamcoachings gedaan, een mediationtraject en individuele begeleidingen. Ik vind Veronique intuïtief zeer sterk en ze is in staat om in korte tijd en op een kernachtige manier een transformatie te bewerkstelligen bij zowel individuen als teams. Ze werkt hierbij op meerdere perspectieven tegelijk en pakt diepe patronen aan met concrete tools. Hoe ze dat precies doet is lastig in woorden uit te drukken, maar haar werk leidde in alle gevallen tot onverwachte, krachtige en blijvende resultaten.

profile-pic
Karien de Jonge
GZ-psycholoog en (voormalig) manager De Viersprong

De flexibiliteit in haar aanpak vind ik een unieke kwaliteit!

Veronique kan als geen ander inspelen op de behoefte die er speelt op het moment zelf, zonder de langere termijn doelstellingen en afspraken uit het oog te verliezen. Deze flexibiliteit in haar aanpak vind ik een unieke kwaliteit.

profile-pic
Lisette Sagis
Projectleider

Veelgestelde vragen

Contact

Dat is afhankelijk van de fase en de uitdagingen waar het team voor staat. Na een eerste intake maken we een inschatting. De meeste team trajecten die ik faciliteer variëren van vier tot zes sessies. 

Jazeker kan dat. Als je wilt welke talenten en kwaliteiten je teamleden hebben, zijn testen heel nuttig. Welke test je wilt gebruiken, hangt af van de teambuildingsvraag. Zo heeft eerder een management team inzicht gekregen in elkaars kwaliteiten en valkuilen via zowel de MBTI als de AEM Cube. Dit heeft hen verder geholpen om te zien hoe ze elkaar aanvullen en waar ze elkaar nodig hebben. 

Mijn ervaring met het faciliteren van een Authentieke Dialoog is dat het verdiepend kan werken. De timing is hier van belang. Vaak zetten we eerst andere teamcoachingsinstrumenten in voordat we de Authentieke Dialoog inzetten. Voor een Authentieke Dialoog hebben we ca. anderhalf uur nodig. De Authentieke Dialoog werkt het beste bij een groepsgrootte tot maximaal 15-20 mensen. Bij een groter team gebruik ik de zogenaamde LSI (Large Scale Interventions) om de wijsheid van de groep te benutten.

Hoe verder als de samenwerking binnen je team niet goed loopt?

Contact

Ben jij verantwoordelijk voor een team en loop je tegen het probleem aan dat de resultaten achterblijven omdat de medewerkers elkaar kwijt lijken te zijn? En wat te doen als bijvoorbeeld de teamspirit ontbreekt, er onderlinge irritaties zijn of er mensen buiten de boot dreigen te vallen?

Met een veelvoud aan tools en mijn unieke en beproefde methode Authentieke Dialoog krijg ik snel naar boven waar een team mee worstelt en wat er in de onderstroom speelt. Ik zet zodanig interventies in dat resultaat wordt behaald in zowel kleine als grote stappen.

In een vrijblijvend gesprek herkennen en verkennen we het samen.