Coaching

Teamcoaching

De kunst van passende en krachtige interventies met rendement.

Op weg naar teamflow

Je wilt met het team naar een nieuw niveau van samenspel, co-creatie en innovatie.Soms is het fijn om met een teamcoach een team te helpen om de onderstroom zichtbaar te krijgen, of te navigeren door moeilijke situaties. Of je wilt gewoon een positieve teamspirit versterken. Met een lach en met lichtheid kunnen we veel bereiken.

Krachtige interventies met impact. Is de teamcoaching met of zonder leider? Is het een training, intervisie of teamcoaching? Samen bespreken we welke interventies passen bij de doelstelling, bij de teamleden en de fase waarin het team zich bevindt.

Populaire en toegankelijke coachingstools met bewezen effect. We hebben een ruime keuze uit handvatten die onder meer zijn beschreven in de drie managementboeken Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog, Geluk op het werk? Train je geluk competenties! en Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap.

Plezier hebben én geen pijn vermijden. Welke aanleiding, worsteling of vraag je ook hebt, we gaan het aan en werken toe naar teamflow. Kleine stapjes zorgen voor grote doorbraken.

Herken je deze vragen?

Met welke interventies breng je een team tot actieve co-creatie?

Hoe krijg je een team zover dat ze spreken over wat er echt speelt?

Hoe kan je groepsdynamiek in een team duiden?

Hoe zorg je voor meer flow en teamgevoel?

Breng je team naar flow en co -creatie


Hoe gaan wij te werk?

Goede analyse van het team

In mijn boeken zoals het “Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog; breng een team naar flow en co-creatie” en “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? 

Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap” vind je een scala aan perspectieven hoe je een snelle en grondige analyse kan maken waar je team staat en wat het team nodig heeft.

Kies het teamcoachingsinstrument dat past

Om het team de juiste boost te geven, kiezen we de de interventies die passen bij het team, de doelen en de behoeften van de teamleden. 

Of het nu testen zijn om ieders talenten zichtbaar te maken, het toepassen van de Authentieke Dialoog of faciliteringstechnieken – we kiezen voor de meest effectieve weg naar het resultaat. 

Gelukkig werkende teams vasthouden

Hoe zorg je ervoor dat we weer energie krijgen? Hoe onderhouden we psychologische veiligheid vast? Gelukkig werkende teams hebben niet minder worstelingen, maar wel betere manieren om problemen op te lossen. 

In plaats van in een negatieve spiraal te blijven hangen, weten deze teams er anders mee om te gaan. Bij teamcoaching krijgen ze nét dat duwtje in de rug om de positieve spiraal aan te zetten en vast te houden

Bouw vandaag aan het fundament om de toekomst te oogsten


Wat zeggen anderen

Veronique voelt op een dieper niveau aan wat teams nodig hebben

Veronique voelt op een dieper niveau aan wat teams nodig hebben. Met de opleiding CHO en de theorie over gelukscompetenties en werkgeluk loopt ze voorop om werkgevers te transformeren naar de moderne tijd. Met haar bijzondere aanpak creëert ze de energie en verandering die nodig is. Aanstekelijk enthousiast!

profile-pic
Ralph Deguelle
Oprichter en CEO Kabisa

Veronique weet online en live op locatie te inspireren

Veronique weet online en live op locatie te inspireren met haar visie op werkgeluk. Op een bevlogen manier neemt zij je mee in het door haar ontwikkelde feel, fly en flourish model om werkgeluk binnen organisaties gestalte te geven. Wil jij werkgeluk binnen jouw organisatie op de kaart zetten, leg dan zeker je oor te luisteren bij Veronique Kilian en kijk wat zij voor jou en jouw organisatie kan betekenen!

profile-pic
Nico Donselaar
Interim HR Professional - Ceremoniespreker - Dagvoorzitter

Veronique heeft een goede timing en de aard van verdiepende vragen.

Met ons team een zeer nuttige dag gehad. Veronique besteedde veel aandacht een een goede voorbereiding. Ook diegenen zich door het onderwerp teamcoaching minder aangesproken voelden, werden in het proces op passende wijze meegenomen.Wat opviel waren de goede timing en de aard van de verdiepende vragen die zij ons zowel tijdens de voorbereiding als op de dag zelf stelde.Daarnaast is zij goed in staat te luisteren naar wat er gezegd wordt, te horen wat niet gezegd wordt en kan zij snel en adequaat samenvatten en parafraseren.Onze groep heeft meer bewustzijn gekregen van onze samenstelling en heeft nu al concrete verbeteringen doorgevoerd. Wij kijken uit naar het vervolg.

profile-pic
Otmar Buyne
Doctor bij Radboud University Medical Centre Nijmegen

Hoe verder als de samenwerking binnen je team niet goed loopt?

Ben jij verantwoordelijk voor een team en loop je tegen het probleem aan dat de resultaten achterblijven omdat de medewerkers elkaar kwijt lijken te zijn? En wat te doen als bijvoorbeeld de teamspirit ontbreekt, er onderlinge irritaties zijn of er mensen buiten de boot dreigen te vallen?

Met een veelvoud aan tools en mijn unieke en beproefde methode Authentieke Dialoog krijg ik snel naar boven waar een team mee worstelt en wat er in de onderstroom speelt. Ik zet zodanig interventies in dat resultaat wordt behaald in zowel kleine als grote stappen.

In een vrijblijvend gesprek herkennen en verkennen we het samen.