Coaching

Transformatie Coaching

jouw persoonlijke traject

Transformatie Coaching: stel je open voor een diepgaande verandering die beklijft

Contact

De werkomgeving van een organisatie geeft vaak aanleiding tot uitdagende situaties. Zowel reacties van collega’s, medewerkers en leidinggevenden als de concrete resultaten in het werk zijn vormen van feedback die te gebruiken zijn voor het verbeteren van persoonlijke effectiviteit.

Met opdrachtgever en coachee stellen we doelen die we willen bereiken in het coachingstraject. De coachingstools die ik gebruik, sluit aan bij de leerstijl en de persoonlijkheid van de coachee. In de eerste sessies krijgt de coachee handvatten om voor zichzelf een stabiele basis te leggen.

In de vervolgsessies gaan we de diepte in om belemmerende patronen te transformeren en een vernieuwd fundament te leggen. Zo voorkomen we terugval bij de medewerker in oude ineffectieve gedragspatronen. We maken de weg vrij voor de coachee om weer in verbinding te zijn met flow, vitaliteit en zingeving.

In een persoonlijk transformatietraject duurt een coachingsessie 2 uur. We werken tijdens de coaching aan veiligheid, verdieping en verandering. Een volledig traject beslaat zo’n 10 sessies. De frequentie ervan bepalen we samen.

Ondersteuning met persoonlijke testen. Als specialist in persoonlijkheidstypologie heb ik meer dan 10 testen paraat waar we uit kunnen kiezen, indien nodig. De uitslagen uit deze testen helpen je om dieper inzicht te krijgen wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en waar je gedrag vandaan komt. Wordt sneller effectiever en krijg meer energie!

Wat levert het jou op?

transformatie-coach

Je wilt ander gedrag maar je weet nog niet hoe.

Je kan je nog niet voorstellen dat het anders zal zijn.

Het voelt het van binnen: het is tijd voor verandering.

Er zit meer in je, maar het komt er nog niet uit.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Hoe gaan wij te werk?

Contact

Intake

Contact

Na een intake bekijken we samen welke doelen je hebt en hoe de organisatie je hierbij ondersteunt.

Stabiliseren

Contact

STABILISEREN

Je hebt meer in eigen hand dan je denkt. Je wilt alleen weten hoe. Speelt er veel? Schommelt het nogal? Wil je weten hoe je in het oog van de storm kan blijven?

Met een grote keuze uit diverse coachingtools help ik je om de handvatten onder de knie te krijgen die je nodig hebt om concreet aan de slag te gaan. Handvatten die je terugvindt in de drie managementboeken:

  • Geluk op het werk? Train je geluk competenties!
  • Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog
  • Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap.

Je krijgt handvatten die je nodig hebt, of het nu komt uit de loopbaaninstrumenten, teamcoaching of geluksvaardigheden. Tools uit de krijgskunst, waardevolle feedback en erkenning wie je bent helpen je om in je kracht te gaan staan. Inzicht in de sterke kanten van je persoonlijkheid, communicatiestijl en leiderschap helpt je direct beter met de situatie om te gaan.

Transformeren

Transformeren

Contact

TRANSFORMEREN

Als je voelt dat je voldoende fundament hebt gebouwd om een diepere transformatie aan te gaan, werken we aan de dieperliggende patronen die je tegenhouden om een doorbraak te maken. De manier waarop dit gebeurt, hangt af van wat bij jou past.

De transformatietools die ik gebruik komen ondermeer uit de familie- en organisatie-opstellingen, uit de diepere inzichten over overlevingsgedrag, de positieve psychologie, gelukswetenschappen en NLP. Door te werken in de onderstroom en je onbewuste belemmerende patronen bewust te transformeren, openen zich nieuwe perspectieven en keuzemogelijkheiden.

Floreren

Contact

FLOREREN

Als je gelukkiger werkt, ga je meer kansen zien. Met het zelfvertrouwen  dat je hebt opgebouwd ga je ook kansen pakken en doorzetten. Door je te floreren ga je gemakkelijker keuzes maken die je helpen om te doen wat bij jou past.

En als team ga je met elkaar een collectieve wijsheid en kracht opbouwen waar je uit kan putten. De sfeer wordt opener, je kunt meer jezelf zijn en deuren gaan open naar nieuwe perspectieven. Jouw persoonlijk leiderschap draagt bij aan eigenaarshap, zelforganisatie en teambuilding.

Nazorg

Nazorg

Contact

Transformatie gaat vaak in een cyclus en een ritme. Wat heb je nog nodig om je volgende stap te maken? De opleiding tot werkgelukdeskundige  (Chief Happiness Officer) en teåamcoach? Of teamleden opleiden tot facilitator? Of gewoon eens terug kijken na een aantal maanden om nog even de puntjes op de i te zetten? 

Gevorderde handvatten om nieuwe uitdagende situaties aan te gaan? Het kan allemaal.

Hoe lang wil je nog wachten totdat je gaat floreren?

Wat zeggen anderen

Contact

De persoonlijke aandacht is hartverwarmend.

Toen ik bij Veronique kwam had ik geen zicht op waar ik goed in was en wat ik met mijn carriere wilde. Veronique beschikt over talrijke methoden die hierop kunnen worden ingezet. Hierdoor heb ik daar nu een goed beeld van. Daarnaast besteedt Veronique aandacht aan de onderliggende emoties, behoeften en eerdere ervaringen. Inmiddels ben ik nu beter in staat om mijn primaire reacties te herkennen en bij te sturen. Ze is heel creatief in werkvormen en geeft opdrachten mee voor thuis waardoor de ontwikkeling niet beperkt blijft tot de sessie zelf maar een continue proces wordt en dat daarnaast ook nog leuk is om je mee bezig te houden. De persoonlijke aandacht (ontvangst, relevante artikelen en blogs en invulling van de sessie) is hartverwarmend.

profile-pic
Claudia van Megen
Zelfstandig adviseur op het gebied van integrale veiligheid, crisismanagement en organisatieontwikkeling voor overheden

Veelgestelde vragen

Contact

Je bent van harte welkom op mijn coachingspraktijk in Den Bosch. Je kunt in de straat voor de deur parkeren of je auto parkeren aan het einde van de straat. Daar is een blauwe zone parkeerplaats waar je met een parkeerschijf gratis twee uur je auto kan laten staan.

Mijn ervaring is dat een coaching sessie van twee uur goed werkt. We hebben dan de tijd om echt te verkennen wat er speelt en te werken aan een vraagstuk. Ook is het fijn als we de tijd en ruimte hebben voor de transformatie zelf, zodat je alles na de sessie rustig kan laten doorwerken.

Wat we bespreken in de coaching is vertrouwelijk. Als een manager het traject betaald, dan zal ik met de coachee afstemmen wat deze manager wel en niet mag weten. Ook als ik een opdrachtbevestiging schrijf aan de manager, zal de inhoud van de analyse en aanpak altijd eerst naar de coachee gaan en pas na toestemming naar de manager. 

Twijfel je nog of deze dienst wel bij je past?

Contact

In een intake gesprek verkennen we wat je nodig hebt en wat bij je leerstijl past om de doorbraken te maken die je wenst.