Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Veronique Kilian

Ik wil je wat meer vertellen over mij…

Veronique Kilian

Over mij: Veronique Kilian

Contact

Slaap jij nog wel eens? is een vraag die niet zelden komt van mensen met wie ik werk. En om eerlijk antwoord te geven: slapen vind ik een heerlijke geluksmaker. Lekker opladen en uitrusten. Ik doe ook graag een powernap overdag. Maar als ik tot laat in de avond bezig ben om mijn activiteiten voor te bereiden, dan duurt het soms nog wel even voordat ik de slaap kan vatten.

In trainingen waar mensen elkaar nog niet kennen en zichzelf voorstellen, vraag ik wel eens aan de deelnemers om zichzelf voor te stellen met hun naam en een woord dat begint met de zelfde letter als hun naam.

Steevast kom ik bij terecht bij:

Veelzijdige Veronique.

Ik heb zoveel rollen. Waar begin ik mezelf voor te stellen? Ik ben sprekerteamcoachschrijveropleiderpodcasterassessor,
taofulness™ trainer, maandelijks geïnterviewd expert voor Feem en interculturalist.
Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als spreker

Contact

Op het podium ben ik in mijn element. Het is heerlijk om een grote groep mee te krijgen in de flow. Ik geef verschillende soorten lezingen:

Veronique Kilian Logo Icon 03

INTERACTIEVE LEZINGEN, INFOTAINMENT

Door het verwerken van humor zijn mijn lezingen te beschrijven als infotainment. Humor is daar een belangrijk element bij. Ik geef vaak ook interactieve opdrachten zodat het publiek vanuit hun stoel met elkaar kan sparren . Zo gaf ik bij Hutten een lezing bij mijn boekpresentatie over werkgeluk. Ook geef ik lezingen te ere van jubilea. Een dergelijke lezing helpt bij een goede sfeer, samen lachen en een positieve vibe die nog dagen doorwerkt!

Veronique Kilian Logo Icon 03

WERK-CONFERENTIES

Lezingen die ik combineer met een werk-conferentie. Hierin gaan de deelnemers In subgroepen, actief aan de slag gaan met thema’s. Vaak is dit met een afdeling of met het hele bedrijf. We gebruiken faciliteringstechnieken voor grote groepen: de Large Scale Interventions (LSI) zoals dat heet.

Veronique Kilian Logo Icon 03

THEATERLEZING

Als je een stapje verder daarin gaat, kom je bij een conference-achtige lezing uit. Mijn eerste conference gaf ik bij het Koningstheater na mijn jaaropleiding cabaret. Omdat dit optreden tijdens de lock down plaatsvond, hebben we het eerst opgenomen en daarna in een programma verwerkt, zoals je hier kan zien. Het thema was dan ook: leren online verbinding te maken in een wereld via zoom. Met humor en muziek kan je mensen raken, en word ik zelf ook geraakt. Daarom verdiep ik me graag in humor, cabaret en comedy. Fantastisch zoals sommige cabaretiers levensliedjes kunnen vertolken en humor-technieken toepassen. Bij cabaret shows ben ik dan ook een fervente theaterbezoeker.

Veronique Kilian Logo Icon 03

TED TALK PRESENTATIES

Wat mij aanspreekt in TED-Talks zijn de sprekers technieken om het publiek geboeid te houden. Daarom geef ik ook graag TED Talk Presentaties, zoals op het internationale congres van SIETAR. Officiele TED Talks zijn maximaal 18 minuten. Het voordeel van een TED Talk Presentatie is dat je niet straks in de tijd zit, dus je complete verhaal kan ook in een half uurtje. Zo gaf ik bij het Young SIETAR congres de TED Talk Presentatie: How to birth your dream into existence.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als (team)coach

Contact

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 26 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.

Zo help ik teams om met plezier en flow te werken. Daarbij maak ik gebruik van taoïstische vitaliteitskunde. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Het gaat om de 5 pijlers die een team weer sterk maken: standvastig leiderschap, het collectieve gemeenschapsgevoel, het helder krijgen van de spelregels, kwetsbaarheid te mogen tonen en als team weer gaan groeien. Pas dan kun je spreken van diepgaande transformatie in een team.

Het gaat om de vijf pijlers die een team weer sterk maken

HTQJ1895

Transformatiecoach

Wat ik gaaf vind aan transformatie-coaching is dat het life changing is. Fantastisch om te zien hoe mijn coachees floreren! In de loop van de tijd ben ik steeds meer coachingstools gaan gebruiken die diepgaande veranderingen te faciliteren.

Mijn trajecten zijn altijd op maat. Ik gebruik ik alleen die coachingsinstrumenten die aansluiten bij de leerstijl van de coachee. Hiervoor put ik uit een scala aan opleidingen die ik gevolgd heb, waaronder coachingstools uit de NLP, Opstellingen met poppologie (met Playmobile poppetjes) en Innerlijk Kind werk. En natuurlijk ook uit de kennis en vaardigheden die ik heb gedeeld in mijn boeken.

Teamcoach

Het coachen van een team bereid ik intensief voor: in welke teamfase bevindt het team zich? Wat zijn de thema’s van dit team? Wat is de interventie die het team op dit moment verder helpt om naar het volgende niveau van flow te komen? Welke groepsdynamische overgangsfases spelen zich af? Bij welk programma heeft dit team het meeste baat bij en welke volgorde van de onderdelen van een teamdag zal dit team helpen om de verdieping met elkaar te vinden? Een goede voorbereiding is het halve werk. En als het moment van de teamsessie is aangebroken, is er weliswaar een ‘basisprogramma’, maar werken we met wat naar boven komt. We werken met ‘wat energie heeft’, zoals ik dat noem.

De meeste teams hebben willen in ‘grote stappen snel thuis’, maar soms kan je ook in kleine stappen ‘snel thuis’ komen. Daarom gebruik ik zowel teamcoachingsinstrumenten uit de zogenaamde ‘liberating structures’ en scrum (kort en krachtig) als de Authentieke Dialoog (voor de verdieping) en energizers om de energie hoog te houden. Belangrijk is dat het gaat over waar het over moet gaan.

GGZ opleiding zelforganisatie coordinatoren
Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als schrijver

Contact

Toen ik zes was, schreef ik al kleine verhaaltjes. De schrijver in mij werd gevoed door vakantieweken (Buitenkunst) waar we schrijftechnieken leerden voor het schrijven van columns, reisverhalen en personages beschrijven.

Boeken Teamcoaching en intervisie met de authentieke dialoog

Mijn eerste boek

Het schrijven van boeken startte toen ik de jaaropleiding tot Faciliteren van de Authentieke Dialoog ging geven. Voor iedere les schreef ik een hoofdstuk. Deze hoofdstukken heb ik later geredigeerd tot het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog.

Ik houd van boeken met concrete handvatten en voorbeelden uit mijn eigen praktijkervaring. Wat ik doorgeef, heb ik doorleefd.

Het voorwoord van mijn boeken zijn dan ook altijd geschreven door een leider uit de praktijk.

Boeken Geluk op het werk

Mijn tweede boek

Mijn tweede boek gaat over werkgeluk. Doordat ik voor managementboek recensies schreef, kon ik alle boeken over werkgeluk bestellen zolang ik ze recenseerde. Dat was een gouden tijd om me te verdiepen in het onderwerp én dit te combineren met alle kennis die ik al had als trainer/docent bij hogescholen. In de loop van de jaren heb ik vrijwel alle vakken gegeven op het gebied van HR, leiderschap en psychologie. Door mijn ervaring als organisatie-adviseur, coach en teambuilder toe te voegen, kwam Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! tot leven.

Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Mijn derde boek

Aan mijn derde boek heb ik zeker drie jaar gewerkt. Het onderzoek nam veel tijd: interviews met directeuren verwerkte ik in podcasts. Tijdens opleidingen over zelforganisatie deed ik literatuuronderzoek. Uit mijn ervaringen als teamcoach leerde ik cases destilleren die geschikt waren voor best practices met teams. De eerste twee boeken gaf ik in eigen beheer uit. Dit derde boek is uitgegeven door Van Duuren Management. Ik wilde graag beter gevonden worden in boekhandels. Daar kan een uitgever goed bij helpen.

Andere publicaties die zijn verschenen zijn onder andere artikelen in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling, het tijdschrift Kwaliteit in Bedrijf en Personeelsbeleid van Uitgeverij Indicator.

Over deze boeken vind je ook bookchats, of interviews in podcasts waar anderen mij interviewen, zoals de Piek Performance Podcast, de Semco Style Podcast of de Happy FM Podcast.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als Opleider

Contact

Opleider van Werkgelukdeskundigen (Chief Happiness Officers) en Teamflow-coaches.

MGCR4344

“Als jij een training geef om werkgelukdeskundige te worden, wil ik die wel volgen,” moedigde een van mijn toehoorders aan na een lezing die ik gaf over werkgeluk. Dat was de trigger die mij er toe overhaalde om op basis van 25 gelukscompetenties™ en het Feel-Fly-Flourish™ Framework de opleiding te ontwerpen waarin je leert om geluk te trainen, te vergroten en te floreren.

Ieder kwartaal start een nieuwe lichting. Niet alleen geef ik opleidingen vanuit open inschrijvingen, maar begeleid ik ook organisaties. De stap maken naar een organisatie naar werkgeluk is geen nice to know maar een need to know, als je je personeel wilt binden en boeien. Dus help ik hen ook om op de kaart te komen.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als Podcaster

Contact

‘Jij bent journalist!” zei mijn oma vaak tegen mij omdat ik zo vaak doorvroeg. Van interessante gesprekken en interessante gesprekspartners leef ik op. Dan vraag ik ook het naadje van de kous.

semco style

Hoe leuk is het om deze gesprekken te delen als inspiratie voor een groter publiek? En omdat ik graag zaken concreet maak en op zoek ben naar inspirerende voorbeelden die in de praktijk werken, interview ik leiders en professionals die hun organisatie verder durven te brengen door hun visie op  leiderschap, door teambuilding, door werkgeluk en zelforganisatie. Beluister hier de afleveringen van de Chief Happiness Officer Podcast.

Of bekijk ze op mijn YouTube Kanaal Chief Happiness Officer @ Teams.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als Assessor

Contact

Ik herinner mij het gevoel van enthousiasme nog goed toen ik voor het eerst in een boek las hoe je karakters van mensen kon beschrijven. Wat een eye-openers om een taal te hebben waarin je met elkaar kan praten over wie je bent en hoe je in elkaar zit!

Over mij als coach

Deze ontdekkingsreis heeft zich voortgezet door me te specialiseren in persoonlijkheidstypologie. En dat geldt niet alleen voor individuen, maar ook voor teams. Geschoold in enneagrammen, MBTI, Leiderschapsrollen van Quinn, de zeven kleuren van Spiral Dynamics, de AEM-Cube 360 graden, Human Dynamics, Thomas Kilmann, LAB-profielen (Language And Behavior interviews), Big 5, Communicatiestijlen en vragenlijsten over werkgeluk.

Als assessor vind ik het belangrijk om anderen te helpen hun sweet spot te vinden. En daarmee een richting naar hun purpose. Ik schrijf zelf mijn assessments en geef ik geen uitdraai van een (standaard) testrapportages. Het gaat om de samenhang tussen al deze testen die de caleidoscoop en de nuances geven van al deze persoonlijke eigenschappen, waardoor de rapportage een doorkijk geeft en een blik op iemands essentie. Leef je essentie! Dat maakt gelukkig.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als Taofulness™ Trainer

Contact

Taofulness™ ontwierp ik als een samentrekking van mindfulness en actieve meditaties uit de eeuwenoude taoïstische wijsheid van vitaliteit en vechtkunst. Chinese vechtkunst was al langere tijd een passie van mij. Ik begon in 2006 met Chinese Shaolin Kung Fu. Hier leerde ik het zwaardvechten kennen.

In 2019 ben ik speciaal naar China afgereisd om in de Shaolin Tai Chi Sword te leren in 6 dagen privé les. De lessen waren buiten, midden in de winter. Koukleum als ik ben, trainde ik met een dikke jas in het begin. Aan het eind van de week kon ik zonder jas trainen. Mijn CHI stroomde goed. Fitter dan ooit kwam ik terug naar Nederland.

self healing mindfulness meditation scaled e1666894851689

Op zoek naar de warmte van mijn Chinese roots en het vernieuwen van mijn vitale energie, besloot ik op mijn 40ste me te richten op vitaal ‘ouder worden’. Ik leerde de Chinese vitaliteitskunde kennen onder de naam Healing Tao en later Tao Training. Sinds ik deze lessen geef, zie ik bijzondere effecten bij mijn deelnemers. Zo komen ze binnen met koude handen en voeten en ervaren bijvoorbeeld warmte, ze krijgen rust in het hoofd of een betere spijsvertering. Menig coachee die deze technieken in mijn coaching sessies leerden, zijn behoed voor een (volgende) burn-out.

Al bijna zeven jaar geef ik samen met collega/vriendin Marlie Wetemans de jaarcyclus Opladen en Uitrusten. En sinds enige tijd geef ik wekelijjkse lessen Taofulness™ in de Health Studio van collega/vriendin Adele van der Hagen. 

Ik deel graag de kennis die ik heb geoogst tijdens de trainingen die ik heb gevolgd bij (internationale) trainers zoals Reinoud Eleveld, Michael Winn, Luc Leyten, Inge Maassen, Birgit Haberkamp, Juan Li en Barry Spendlove, Gilles Marin en Robert Peng. 

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als maandelijkse expert-geïnterviewde van Feem

Contact

Maandelijks word ik geïnterviewd door hoofdredacteur en oprichter van FEEM Magazine Yvonne van Balkom. Yvonne onderzoekt feminien leiderschap. Iedere maand heeft ze een ander thema waar we verder in duiken. Bijvoorbeeld: hoe werkt het met intenties? hoe motiveer je anderen? en geld & succes? Hoe vlieg je dat aan vanuit feminien leiderschap?

Veronique Kilian LinkedIn Post Header FEEM september intenties

Met het masculiene en feminiene maakte ik al snel kennis na mijn afstuderen, als twintiger. Vele trainingen heb ik gevolgd en gegeven onder leiding van de internationale conflictconsultants Danaan Perry en Jerilyn Brusseau. Dit heeft grote invloed gehad op mijn leven. Ik ontdekte daar hoe in ieder conflict het masculiene en feminiene verbindend maar ook verwijderend kan werken.

Later ontdekte ik hoe ook de Taoïstische meditaties werken we actief met synoniemen voor het masculiene en feminiene, namelijk met ‘water en vuur’. Als je die synergie weet te bereiken, heb je de essentie te pakken van wat Yvonne feminien leiderschap noemt.

Veronique Kilian Logo Icon 02

Over mij als Interculturalist

Contact

This part I need to write in English for my intercultural friends and clients. From a young age on, I lived a hybrid identity and learned how to become an interculturalist. This journey continued during my graduation in Social Science: I specialized in intercultural management, since it contained management, psychologie, culture and organisational behavior.

TED Talk Veronique Kilian 1

Passionate about meeting professionals in the intercultural field, longing to feel at home with likeminded people with other interculturalist, longing to have a place to go where we could share experiences that were mutually understood because we know what it is to live and work with several cultures and even experience a multiple cultures from within, I founded Young Sietar: a network for professionals in the Society of Intercultural Education And Research). I gave a TED Talk Presentation about it at the congress of it 25th Anniversary:

As a trainer/coach in the field of acculturation, diversity and inclusion I started to work to prepare expats to live and work in the Netherlands or prepare them to work abroad. For example SIRVA BGRS hires me for these assignments.

Uit deze opleidingen haal ik inspiratie om jou te helpen!

transformatie-coach

Ik heb een grote variëteit aan opleidingen en trainingen gevolgd die allemaal bijdragen aan de diensten die ik aanbied. Het zijn opleidingen op vele gebieden, maar door de complexiteit van de menselijke interactie zijn ze allemaal waardevol in het begrip voor de verschillen tussen mensen en de manier van omgaan met elkaar.  

Veronique Kilian Logo Icon 03

REALISEREN VAN VERNIEUWINSPROCESSEN

Juni 1998
NPI: Instituut voor Organisatie Ontwikkeling
Zeist, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

INNERLIJK KIND THERAPEUT

Juni 2000
Helios Reiki & Groei Centrum
Heerde, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

DE OPLEIDER ALS TRAINER

Mei 2001
Boertien en Partners
Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

OPSTELLEN VAN OPLEIDINGSBELEID

Maart 2002
KPMG Consulting
Garderen, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

HEALINGOPLEIDING

November 2002
CICO: College voor Healing en Reading
Utrecht, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

VAN ONDERHANDELEN NAAR MEDIATION

November 2002
Nederlands Mediation Instituut
Langbroek, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

TRAINING FOR TRANSFORMATION GAME FACILITATORS USING THE ADVANCED MANUAL

Mei 2003
Findhorn Foundation
Findhorn, Schotland

Veronique Kilian Logo Icon 03

PRACTIONER OPLEIDING NEURO LINGUISTISCH PROGRAMMEREN

November 2004
NVNLP Holland
Driebergen, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

MASTER PRACTIONER OPLEIDING NEURO LINGUISTISCH PROGRAMMEREN

Mei 2006
NVNLP Holland
Soesterberg, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

PRAKTISCHE NATUURGENEESKUNDE

Juni 2007
Volksacademie voor Natuurgeneeskunde
Vught, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

DEEPENING DIALOGUE SKILLS

Juni 2011
Humus
Korte, Slovenië

Veronique Kilian Logo Icon 03

EUROPEAN INTENSIVE COURSE IN NONVIOLENT COMMUNICATION

Augustus 2013
The Centre for Nonviolent Communication
Montelieu, Frankrijk

Veronique Kilian Logo Icon 03

BEROEPSOPLEIDING TOT RELATIECOACH

April 2015
Sonnevelt Opleidingen
Zaltbommel, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

GECERTIFICEERD INSTRUCTEUR TAO: BASICS (BA), IRON SHIRT (IR1), HEALING LOVE (HL)

Juli 2015
Universal Healing Tao Foundation Europe
Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

'HET OPSTELLEN VAN HET VERLANGEN' VOLGENS FRANZ RUPPERT

December 2016
Ladybird Counseling
Alphen, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

SEMCO STYLE MASTER PROGRAM - SEMCO STYLE CONSULTANT

December 2017
Semco Style Institute
Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

MASTER INTERROGATOR (MI®)

Maart 2019
De Leugen Academie
Rotterdam, Nederland

Veronique Kilian Logo Icon 03

BAARDA CONSULTANT COURSE

Team Baarda

Waarden in onze samenwerking

transformatie-coach

Partnership

Het begeleiden van een verandering is een intensief proces. Samen met de opdrachtgever houden we de vinger aan de pols, behouden we het overzicht en vullen we aan met kennis van zaken. We doen wat nodig is om de veiligheid van de werknemer te waarborgen. We staan naast je, ook in heftige tijden. Van begin tot eind.

The heart of the matter

Zo snel mogelijk naar de kern waar het om gaat. Wat leeft er werkelijk? Hoe creëer je met elkaar een omgeving waar je met hart en ziel kunt werken? Werk dat zin heeft en dat zin geeft. We werken vanuit betrokkenheid met hart voor de zaak.

Authenticiteit

We scheppen ruimte voor authentieke ontmoetingen. We nodigen uit om moedig en open onder ogen zien wat er speelt. We omarmen wat zich aandient. Ook al gebruikt we management modellen, niet de theorie is leidraad, maar de persoon zelf. Geen trucjes, maar oprechte interactie die beklijft in duurzame resultaten.

Empowerment

Empowerment gebeurt van binnenuit. Onze acties zijn erop gericht mensen te helpen om in hun kracht te staan. We geven hiervoor zonodig handvatten, oefeningen en huiswerk. Vanuit de positieve psychologie bekrachtigen we wat werkt. We stimuleren je om buiten je comfortzone te treden en daar succes te hebben.

Praktische spiritualiteit

Wat werkt in de praktijk? Hoe geef je vorm aan bezieling? Hoe verbind je je met de stroom van het leven? Hoe maak je de levensenergie — de chi — in een persoon of groep vrij? Iedere transformatie draagt bij aan het grotere geheel. Het begeleiden van mensen naar een betere samenwerking is een service for humanity.