Sneak Preview

Leidinggeven aan zelforganisatie

Download hier de sneak preview en neem een voorproefje van het boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap.

Wat krijg je bij:
Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe zij die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of solistisch gedrag van teamleden? En hoe laat je als directielid, manager of teamcoach je team floreren? En hoe doe je dat als teamlid?

Dat is de paradox van zelforganisatie: zonder leiderschap werkt het niet. Voor dit boek interviewde Veronique Kilian leidinggevenden in organisaties die werken volgens de principes van zelforganisatie en daardoor veel meer werkgeluk ervaren. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden, de lessen en succes van onder meer Voys, Infocaster, en Insign.It, beschrijft Veronique zowel theoretische achtergronden als de toepassing van populaire methodieken.

Ontdek de elementen die je nodig hebt om teams te laten excelleren met zelforganisatie én werkgeluk. Met inspirerende praktijkvoorbeelden en veel praktische handvatten om het zelfsturend vermogen van je medewerkers en de organisatie te versterken.

Bekijk de bookchat

De paradox van zelforganisatie: zonder leiderschap werkt het niet

Veronique Kilian
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Zelforganiserend vermogen vergroten

Heb je zelf binnen jouw team hulp nodig om het zelforganiserend vermogen te vergroten, kijk dan ook eens naar de trainingen die ik aanbied of bestel mijn boek: Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Wat zeggen anderen

Een geluksmaker voor teams

Ik werk al langere tijd samen met Veronique op het gebied van werkgeluk. Ze heeft mij geïnspireerd met haar boeken en workshops en weet op een creatieve en verbindende manier de juiste snaar te raken en beweging te creëren.Zelforganisatie binnen teams spreekt mij erg aan en past goed bij de huidige transitie die we als organisatie doormaken. Het vervult onze persoonlijke behoefte aan creativiteit en zelfontplooiing, zorgt voor het optimaal inzetten van talenten en is een geluksmaker voor teams.Haar praktische tools over zelfreflectie pas ik regelmatig toe en leiden tot waardevolle inzichten.

profile-pic
Ramon Dölle
Afdelingsmanager Gemeente Rotterdam

Toegankelijk en praktisch inzicht

Zelforganisatie draagt veel bij aan het geluk van medewerkers. Dit boek geeft een toegankelijke en praktische inkijk in zelforganisatie om het zelfsturend vermogen van medewerkers te vergroten.

profile-pic
Henny de Haas
Directeur Hoppenbrouwers

Veronique brengt een nieuw elan in het team

Veronique startte in september 2020 als nieuwe collega in het teamcoachteam van Pantein. Met haar enthousiasme, frisse blik, optimisme, nieuwe initiatieven en brede ervaring en deskundigheid brengt ze nieuw elan in het team en draagt ze optimaal bij aan de verbinding en het zelforganiserend samenwerken.

profile-pic
Ad van Oorschot
Adviseur en procesbegeleider bij samenwerkingsvraagstukken | trainer/coach in leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Wat kan ik voor jou betekenen ?

Veronique Kilian

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 25 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.