Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gratis oefeningen

Precensing Mindfulness

Presencing: Mindfulness Voor Gevorderden Vindt rust in je hoofd.

Vind het anker in jezelf bij onrust

Contact
presencing Mindfulness

Hoe krijg je in deze hectische tijd weer rust in je hoofd? Bij mindfulness ontstaat rust door in het hier en nu te zijn. Je bent getuige van je eigen gedachtes en gevoelens. Met deze oefening die je mindfulness als het ware hardop uitsprekend.

Mindfulness voor gevorderden brengt je net dat stapje verder om weer zicht te krijgen op out-of-the-box oplossingen, te snappen wat er leeft in jou en de ander en meer werkgeluk te ervaren.

Mindfulness voor gevorderden beoefen je met de gelukscompetentie Presencing. Presencing is een gelukscompetentie die beschreven staat in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! (Kilian, 2018). 

Het woord presencing is een mengeling van de woorden ‘presence’ en ‘sensing’ (Otto Scharmer, 2011). Vrij vertaald betekent presence ‘aanwezig zijn’ en sensing heeft betrekking op ‘afstemmen op je innerlijke wereld en de situatie waarin je je bevindt’.

Landscape

Wat leer je?

transformatie-coach

Wat leer je?

transformatie-coach

Presencing: de oefening stap voor stap

Wat heb je nodig? Welke stappen doorloop je? 

Met aandacht in het moment

Je erin oefenen om met aandacht in het moment aanwezig te zijn maakt dat je als het ware ruimte schept in jezelf en voor anderen om te zijn met wat zich op dat moment aandient, of het nu positieve dan wel negatieve emoties of gedachten zijn.

Psychologische veiligheid

Presencing helpt bij psychologische veiligheid. Leer het scheppen van een safe space waar mensen zich veilig voelen om zich open te kunnen stellen. 

De soorten vragen

Welke vragen helpen je de verdieping in te gaan? Wat helpt om te  reflecteren?

Zie (weer) mogelijkheden in plaats van problemen.

Profiteer van de effecten van presencing

Contact

Er kunnen verschillende effecten optreden als je dit regelmatig beoefent. Enkele voorbeelden:

De kracht van kwetsbaarheid

transformatie-coach

Deze oefening ondersteunt de vaardigheid om je kwetsbaar op te stellen. Wat is kwetsbaar opstellen?

  • Vertellen waar je mee zit
  • (Negatieve) emoties delen zonder verwijten of ontlading naar een ander
  • (Negatieve) emoties durven voelen en laten zien
  • Durven voelen wat je voelt en daar met je aandacht bij blijven
  • Moeilijke stukken aan de orde stellen – met name onderwerpen die taboes lijken

Neutrale aanwezigheid brengt transformatie

transformatie-coach

Deze neutrale aanwezigheid van een ander kan iemand ondersteunen om dieper zelf-reflectie toe te passen. Door negatieve emoties een plek te geven, kunnen deze – paradoxaal genoeg – ook weer verdwijnen. Het delen en bewust worden brengt een transformatie op gang.

Voorkom verstrikt raken in het verhaal van de ander

transformatie-coach

Als je compassievol maar neutraal leert luisteren, leert het je om te voorkomen verstrikt te raken in de wereld van de ander. De ballast, de verwarring, de frustratie, de stress van de ander blijft bij de ander en jij oefent erin om aanwezig te blijven met een open hart.

Wat zeggen anderen

Contact

Geluk op een hele vernieuwende manier beleven en bekijken

De online Masterclass over Werkgeluk van Veronique heb ik als heel inspirerend ervaren en heeft me interessante inzichten opgeleverd, zoals dat geluk te trainen is en dat je met mensen kunt werken aan het vullen van hun gelukstank. En organisaties hebben zelfs de keuze om hun 'klassieke' competenties te veranderen in revolutionaire competenties zoals Ontspanningsvermogen en Herstellingsvermogen. Met haar Chinese roots en kennis van het Taoïsme laat ze je geluk op een hele vernieuwende manier beleven en bekijken ☯️🙏.

profile-pic
Noortje van den Elsen
Gepassioneerd Trainer/coach Persoonlijke effectiviteit | Loopbaancoach (RL, Noloc Erkend) | Teamcoach | Wandelcoach | IEMT Practitioner

Ik leerde bewust te worden van mijn geluksmakers

Ik maakte kennis met Veronique Kilian tijdens de training “Werkgeluk”, welke ik volgde voor de gemeente Eindhoven, samen met enkele enthousiaste collega’s.Deze groep collega’s bij de gemeente (Knooppunters) hebben nu een zaadje gepland voor dit thema “Werkgeluk”. We gaan dit thema lekker belangrijk maken bij de gemeente en vinden het natuurlijk geweldig als dit thema ook wordt omarmt door onze leidinggevenden. Dus werk aan de winkel.Veronique vertelt zeer boeiend over het thema “Werkgeluk”. Ze weet iedereen te enthousiasmeren maar ook te raken, wanneer ze dieper op het thema ingaat.Je leert d.m.v. een aantal gesprekstechnieken om een “Werkgeluk”-gesprek te voeren. Dit gesprek kan emotioneel zijn en ook dan probeer je een positieve flow of vibe bij de collega, met wie je het gesprek voert, te introduceren.Ik leerde bewust te worden van mijn geluksmakers, ze te herkennen en ze te herbeleven. Deze bewustwording van je eigen geluk gun ik iedereen.Veronique is een inspirerende coach/trainer, die een prima training geeft en geen onzin vertelt.

profile-pic
Dianne de Haan
Financieel medewerker Bedrijfsanalyse Eindhoven Sport, gemeente Eindhoven

Wat kan ik voor jou betekenen ?

transformatie-coach

Veronique Kilian

Als gedreven en ervaren trainer en (team)coach is het mijn uitdaging teams en individuen weer snel op de rails te krijgen als het even minder loopt. Zo wordt (samen)werken weer leuk en verbeteren de resultaten. Met meer dan 25 jaar ervaring train en coach ik management en medewerkers op het gebied van leiderschap, teambuilding en werkgeluk.