Nieuw in zelforganisatie: PERSBERICHT: Leidinggeven aan Zelforganisatie. Een paradox?

In een tijd waarin hybride werken steeds meer gemeengoed en thuiswerken steeds gewoner wordt, is het zelforganiserend vermogen van een team steeds belangrijker. In dit nieuwe boek beschrijft drs Veronique Kilian hoe je het zelfsturend vermogen kan activeren bij jezelf, bij een team en hoe leiders hierop kunnen sturen.

Het boek bundelt praktijkverhalen en concrete handvatten met haar ervaringen als teamcoach. Leidinggeven aan zelforganisatie? Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap is een logisch vervolg op haar eerdere bestsellers Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van managementboeken haalde en het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Zelforganisatie zonder leiderschap werkt niet! De spagaat tussen loslaten en ingrijpen.

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of solistisch gedrag van teamleden? En hoe laat je als directielid, manager of teamcoach je team floreren? En hoe die je dat als teamlid? Dat is de paradox van zelforganisatie: zonder leiderschap werkt het niet. Dit boek beschrijft waar het wél werkt.

Uit de praktijk gegrepen

Voor dit boek interviewde Veronique Kilian leidinggevenden in organisaties die werken volgens de principes van zelforganisatie. Organisaties uit diverse branches zoals de zorg, IT en technische dienstverlening komen uitgebreid aan bod. Aan de hand van verschillende praktijkcases, zoals het inmiddels bekende bedrijven als Voys, Infocaster en Hoppenbrouwers, beschrijft Veronique zowel de theoretische achtergrond van populaire methodieken als de toepassing hiervan. Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? biedt de kennis en tools die nodig zijn om zelforganiserende teams te laten excelleren. Een handig overzicht van theorie en praktijk voor iedereen die het maximale uit zijn team wil halen.

Ontdek de elementen die je nodig hebt om teams te laten excelleren met zelforganisatie én werkgeluk.

In twee delen beschrijft Veronique Kilian de 5 cruciale elementen die nodig zijn voor succesvolle zelforganisatie in de praktijk. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met tools waarin de lezer zelf de praktische handvatten kan toepassen. In het tweede deel vind je handvatten voor gespreksvoering, overzicht van teamfases en concrete opdrachten die je zelf of met het team kan toepassen op de werkvloer. Je krijgt inzicht in welke interventies bij specifieke problemen werken en hoe jij dit toepast in je dagelijkse praktijk. Hoe dit werkgeluk versterkt, is een rode draad.

‘Op een voor haar kenmerkende manier geeft Veronique concrete handvatten om organisaties succesvol te maken en vooral succesvol te hóuden. Dit boek is een must-read.’ Ralph Deguelle, Oprichter en CEO Kabisa

‘Zelforganisatie draagt veel bij aan het geluk van medewerkers. Dit boek geeft een toegankelijke en praktische inkijk in zelforganisatie om het zelfsturend vermogen van medewerkers te vergroten.’ Henny de Haas, Directeur Hoppenbrouwers

‘Zelforganisatie vervult onze persoonlijke behoefte aan creativiteit en zelfontplooiingen en is een geluksmaker voor teams. De tools van Veronique zet ik regelmatig in: ze leiden tot waardevolle inzichten.’ Ramon Dölle, Afdelingsmanager Gemeente Rotterdam

UITVOERING:   gebonden

OMVANG:          220 pagina’s

AUTEUR:            Veronique Kilian

ISBN:                 9789089655929

PRIJS:                 € 27,99

VERSCHIJNT:     26 oktober

Wil je het boek als een van de eersten binnen hebben? Bestel het boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? hier.

Zelf aan de slag met werkgeluk? Volg de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamcoach.

Floreren met werkgeluk en zelfsturend vermogen

transformatie-coach
Boeken Leidinggeven aan zelforginsatie

Nieuw verschenen: praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

transformatie-coach

Populair

transformatie-coach

Categorieën

transformatie-coach

Theaterlezing

"Gelukkig worden we oud"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze masterclass gemist, schrijf je in voor mijn volgende masterclass over 2 weken!